Vídeňský řízek jste již určitě ochutnali, ale co mnichovský? Je z vepřového masa a díky hořčici a křenu má pořádný říz. S naším receptem ho zvládnete snadno připravit doma a můžete ho ochutnat i bez výletu do Bavorska.
Suroviny
Postup
Maso nakrájejte na stejně velké kusy a pomocí paličky na maso rovnoměrně rozklepejte z obou stran. Vejce prošlehejte vidličkou.
Kotlety z obou stran osolte a opepřete. Potřete je bavorskou hořčicí a křenem a poté je obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte. Poté maso namočte v prošlehaných vejcích, nechte trochu okapat a obalte ve strouhance.
Strouhanku nejdříve k masu jemně přitlačte a poté jím trochu zatřeste, aby přebytečná strouhanka opadala. Rozpalte pánev se slunečnicovým olejem a kotlety smažte asi 2 minuty z každé strany dozlatova.
Řízky nechte okapat na papírové utěrce. Do pánve přidejte máslo a zpěňte ho. Kotlety opět vložte na pánev na 1 minutu z každé strany. Před podáváním je nechte krátce odpočinout na papírové utěrce s plátkem citronu.
NĚCO NAVÍC
Mnichovský řízek se hodí k vařeným či pečeným bramborám, hranolkám nebo bramborovému salátu.
Zdroj: Das Kochrezept