0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mnichovský řízek

Mnichovský řízek
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:

Mnichovský řízek

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3873 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 161 g
Tuky 308 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vídeňský řízek jste již určitě ochutnali, ale co mnichovský? Je z vepřového masa a díky hořčici a křenu má pořádný říz. S naším receptem ho zvládnete snadno připravit doma a můžete ho ochutnat i bez výletu do Bavorska. 

Suroviny

kotleta 300 g
bez kosti
vejce 2 ks
sůl 0.25 ČL
pepř
čerstvě mletý
hořčice 2 PL
bavorská
křenová pasta 2 ČL
mouka pšeničná hladká 50 g
strouhanka 150 g
slunečnicový olej 200 ml
máslo 60 g
citron 1 ks

Postup

1

Maso nakrájejte na stejně velké kusy a pomocí paličky na maso rovnoměrně rozklepejte z obou stran. Vejce prošlehejte vidličkou.

2

Kotlety z obou stran osolte a opepřete. Potřete je bavorskou hořčicí a křenem a poté je obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte. Poté maso namočte v prošlehaných vejcích, nechte trochu okapat a obalte ve strouhance.

3

Strouhanku nejdříve k masu jemně přitlačte a poté jím trochu zatřeste, aby přebytečná strouhanka opadala. Rozpalte pánev se slunečnicovým olejem a kotlety smažte asi 2 minuty z každé strany dozlatova.

4

Řízky nechte okapat na papírové utěrce. Do pánve přidejte máslo a zpěňte ho. Kotlety opět vložte na pánev na 1 minutu z každé strany. Před podáváním je nechte krátce odpočinout na papírové utěrce s plátkem citronu.

NĚCO NAVÍC
Mnichovský řízek se hodí k vařeným či pečeným bramborám, hranolkám nebo bramborovému salátu.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Strouhanka panko: Tajemství křupavých řízků
  • Suroviny

Strouhanka panko: Tajemství křupavých řízků

Milujete dokonale křupavé řízky, zatím se vám však nepovedlo přesně takové usmažit? Zkuste na jejich obalení použít panko strouhanku a uvidíte, že k té klasické se už nejspíš nevrátíte. V čem je rozdíl a jak si ji snadno a levně připravit...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit