Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mnichovský řízek
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:

Mnichovský řízek

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3873 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 161 g
Tuky 308 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vídeňský řízek jste již určitě ochutnali, ale co mnichovský? Je z vepřového masa a díky hořčici a křenu má pořádný říz. S naším receptem ho zvládnete snadno připravit doma a můžete ho ochutnat i bez výletu do Bavorska. 

Související recepty

Suroviny

kotleta 300 g
bez kosti
vejce 2 ks
sůl ¼ ČL
pepř
čerstvě mletý
hořčice 2 PL
bavorská
strouhanka 150 g
slunečnicový olej 200 ml

Postup

1

Maso nakrájejte na stejně velké kusy a pomocí paličky na maso rovnoměrně rozklepejte z obou stran. Vejce prošlehejte vidličkou.

2

Kotlety z obou stran osolte a opepřete. Potřete je bavorskou hořčicí a křenem a poté je obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte. Poté maso namočte v prošlehaných vejcích, nechte trochu okapat a obalte ve strouhance.

3

Strouhanku nejdříve k masu jemně přitlačte a poté jím trochu zatřeste, aby přebytečná strouhanka opadala. Rozpalte pánev se slunečnicovým olejem a kotlety smažte asi 2 minuty z každé strany dozlatova.

4

Řízky nechte okapat na papírové utěrce. Do pánve přidejte máslo a zpěňte ho. Kotlety opět vložte na pánev na 1 minutu z každé strany. Před podáváním je nechte krátce odpočinout na papírové utěrce s plátkem citronu.

NĚCO NAVÍC
Mnichovský řízek se hodí k vařeným či pečeným bramborám, hranolkám nebo bramborovému salátu.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...