Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mnichovský řízek
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3873 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 161 g
Tuky 308 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vídeňský řízek jste již určitě ochutnali, ale co mnichovský? Je z vepřového masa a díky hořčici a křenu má pořádný říz. S naším receptem ho zvládnete snadno připravit doma a můžete ho ochutnat i bez výletu do Bavorska. 

Suroviny

kotleta 300 g
bez kosti
vejce 2 ks
sůl ¼ ČL
pepř
čerstvě mletý
hořčice 2 PL
bavorská
strouhanka 150 g
slunečnicový olej 200 ml

Postup

1

Maso nakrájejte na stejně velké kusy a pomocí paličky na maso rovnoměrně rozklepejte z obou stran. Vejce prošlehejte vidličkou.

2

Kotlety z obou stran osolte a opepřete. Potřete je bavorskou hořčicí a křenem a poté je obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte. Poté maso namočte v prošlehaných vejcích, nechte trochu okapat a obalte ve strouhance.

3

Strouhanku nejdříve k masu jemně přitlačte a poté jím trochu zatřeste, aby přebytečná strouhanka opadala. Rozpalte pánev se slunečnicovým olejem a kotlety smažte asi 2 minuty z každé strany dozlatova.

4

Řízky nechte okapat na papírové utěrce. Do pánve přidejte máslo a zpěňte ho. Kotlety opět vložte na pánev na 1 minutu z každé strany. Před podáváním je nechte krátce odpočinout na papírové utěrce s plátkem citronu.

NĚCO NAVÍC
Mnichovský řízek se hodí k vařeným či pečeným bramborám, hranolkám nebo bramborovému salátu.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Apetit magazín