Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní rolky s krevetami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 3 rolky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2891 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 359 g
Tuky 77 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravé a svěží rolky jsou jako stvořené na party. Klidně můžete hosty nechat, aby si zabalili každý svoji.

Suroviny

římský salát 3 ks
listy zbavené košťálu
nudličky okurky silnější, zbavené semínek
nudličky, silnější
nudličky žluté papriky silnější
mrkev 3 ks
nudličky mrkve silnější
měsíček avokáda
filátko grepu
krevety 3 ks
syrová kreveta
máta 3 ks
list máty
bazalka 3 ks
bazalkové listy ideálně thajské
Na omáčku
rýžový ocet 3 PL
česnek 1 stroužek
drcený
zbavená semínek, nakrájená nadrobno
mrkev 2 PL
najemno strouhaná
najemno strouhaná
máta 1 PL
na jemné nudličky

Postup

1

Nejdříve si připravte omáčku: ocet, cukr, 3 lžíce vody a kečup krátce svařte (zhruba 1–2 minuty), odstavte z plotny a nechte zchladnout. Přidejte česnek, chilli papričku, mrkev, okurku a mátu. Promíchejte a dejte stranou. Připravte si všechnu zeleninu a grep a pěkně si vše vyrovnejte před sebe.

krájení zeleniny

    2

    Krevety oloupejte, zbavte ocásků a přes bříška udělejte 3 mělké zářezy. Krevetu natáhněte, napíchněte podélně na špejli a vařte ve vroucí vodě 2–3 minuty, vyjměte a ihned ponořte do ledové vody. Stáhněte ze špejle. Na pracovní plochu rozložte utěrku namočenou ve vodě, vedle postavte mísu s horkou vodou.

    čistění krevet

      3

      Rýžový papír namočte v horké vodě a položte na utěrku. Do středu položte římský salát, na něj navršte po jedné nudličce mrkve, okurky, papriky, filátko grepu, měsíček avokáda, krevetu a po lístku máty a bazalky. Zabalte (viz Tipy & triky). Zopakujte se zbylým papírem a ingrediencemi. Podávejte s omáčkou.

      balení rolek

        TIPY & TRIKY

        • Filátka z grepu připravíte tak, že seříznete vrchní a spodní část grepu a poté nožem okrájíte zbytek slupky. Z jednotlivých dílků pak vykrájíte filátka.
        • S rýžovým papírem musíte pracovat velmi rychle, jinak se vám začne lepit a nic už do něj nezabalíte. Mějte tedy všechny ingredience dopředu přichystané!
        • Balení je velmi snadné: část papíru, kterou máte blíž k sobě, přetáhněte přes náplň, poté přes něj přehněte části papíru, které jsou po stranách, a nakonec balíček zarolujte.

        Tento recept naleznete také v kolekcích:

        Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

        Autor: redakce Apetitu

        Apetit 2014/2

        Apetit magazín

        AD
        Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
        • Zajímavosti

        Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

        Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...