Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketové rolády
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 286 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 10 g
Tuky 17 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lákavé jednohubky měly úspěch, chodili jsme je ujídat ještě před obědem.

Suroviny

olivový olej
na opékání + na pokapání
např. Philadelphia nebo crème fraîche
česnek ½ stroužku
utřený
provensálské koření 1 ČL
nebo podle chuti
sůl
prosciutto crudo
pažitka 1 svazek
bazalka
na ozdobení (nemusí být)

Postup

1

Cuketu omyjte a nakrájejte podélně na dlouhé tenké plátky. Plátky osolte a nechte zhruba 15 minut odpočívat, aby se vypotily. Každý plátek zlehka ogrilujte nebo opečte na pánvi na trošce oleje.

2

V misce smíchejte krémový sýr s česnekem a provensálským kořením, osolte podle chuti.

3

Na cuketové plátky položte vždy půl plátku sušené šunky a potřete slabou vrstvou krémové náplně. Zabalte, případně použijte párátko na zajištění spoje nebo rolky zajistěte stéblem pažitky, na talíři zakapejte olejem a ozdobte bazalkou, chcete-li.

NĚCO NAVÍC
Náplň lze i chuťově obměnit – místo provensálských bylinek můžete použít najemno nasekaná sušená rajčata, olivy, bazalku a čerstvá rajčata nebo kopr. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...