Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketové rolky

Lákavé jednohubky měly úspěch, chodili jsme je ujídat ještě před obědem.

Vydání: 2015/5
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ vypocení
PT5M
Opékání 0:05
Chuťovka

Ingredience

    • 1 menší cuketa
    • olivový olej na opékání + na pokapání
    • 80 g krémového sýra (např. philadelphia) nebo crème fraîche
    • 1/2 stroužku česneku, utřeného
    • 1 lžička provensálského koření nebo podle chuti
    • sůl
    • 50 g sušené šunky (prosciutto crudo)
    • svazek pažitky a lístky bazalky na ozdobení (nemusí být)

Příprava jídla

1 Cuketu omyjte a nakrájejte podélně na dlouhé tenké plátky. Plátky osolte a nechte zhruba 15 minut odpočívat, aby se vypotily. Každý plátek zlehka ogrilujte nebo opečte na pánvi na trošce oleje.

2 V misce smíchejte krémový sýr s česnekem a provensálským kořením, osolte podle chuti.

3 Na cuketové plátky položte vždy půl plátku sušené šunky a potřete slabou vrstvou krémové náplně. Zabalte, případně použijte párátko na zajištění spoje nebo rolky zajistěte stéblem pažitky, na talíři zakapejte olejem a ozdobte bazalkou, chcete-li.

NĚCO NAVÍC
Náplň lze i chuťově obměnit – místo provensálských bylinek můžete použít najemno nasekaná sušená rajčata, olivy, bazalku a čerstvá rajčata nebo kopr. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami

Jarní salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

Košíčky z listového těsta s mozzarellou

Krémový demikát

Krůtí roláda na víně

Šťouchané brambory se špenátem

Nebe v hubě

Květnové menu podle našich čtenářů

44 nej receptů s cuketami

Přidat komentář