Lákavé jednohubky měly úspěch, chodili jsme je ujídat ještě před obědem. Pokud máte na zahrádce mladé cukety, nebo jste si je koupili, jistě tyto cuketové rolky vyzkoušejte. A dáte nám za pravdu. Recept je nesmírně jednoduchý a uvidíte, že klasickým jednohubkám mohou lehce konkurovat.
Suroviny
Postup
Cuketu omyjte a nakrájejte podélně na dlouhé tenké plátky. Plátky osolte a nechte zhruba 15 minut odpočívat, aby se vypotily. Každý plátek zlehka ogrilujte nebo opečte na pánvi na trošce oleje.
V misce smíchejte krémový sýr s česnekem a provensálským kořením, osolte podle chuti.
Na cuketové plátky položte vždy půl plátku sušené šunky a potřete slabou vrstvou krémové náplně. Zabalte, případně použijte párátko na zajištění spoje nebo rolky zajistěte stéblem pažitky, na talíři zakapejte olejem a ozdobte bazalkou, chcete-li.
NĚCO NAVÍC
Náplň lze i chuťově obměnit – místo provensálských bylinek můžete použít najemno nasekaná sušená rajčata, olivy, bazalku a čerstvá rajčata nebo kopr.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 receptů z Apetitu na svatební menu. Na co nezapomenout při jeho plánování?(35 receptů )
- Květnové menu podle našich čtenářů(8 receptů )
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )