Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí karbanátky s citronovo-koprovou majonézou
Rybí karbanátky s citronovo-koprovou majonézou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí karbanátky s citronovo-koprovou majonézou

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Na 8 karbanátků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2568 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 154 g
Tuky 172 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud vaše rodina z ryb příliš nejásá, zkuste připravit rybí karbanátky. Z naší zkušenosti můžeme potvrdit, že zmizí do posledního a téměř každý si chce přidat. Zvlášť, když je doplníte citronovo-koprovou majonézou. 

Suroviny

treska 450 g
bez kostí a kůže
strouhanka panko ¾ hrnku
vejce 2 ks
jarní cibulka 2 ks
nakrájená nadrobno
kajenský pepř ¼ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na smažení
salát
mix lístků k podávání
Na citronovo-koprovou majonézu
majonéza 1 hrnek
kopr 1 svazek
nasekaný nadrobno
hořčice dijonská 1 ČL
najemno nastrouhaná z 1 citronu

Postup

1

Tresku vařte v páře 8 minut. Pak ji nechte vychladnout, posekejte nadrobno a dejte do mísy.

2

K uvařené rybě přidejte strouhanku panko, vejce, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, citronovou šťávu, kajenský pepř a mletou sladkou papriku, osolte a opepřete podle chuti a pořádně promíchejte vidličkou. Ze vzniklé směsi odebírejte po dvou lžících a tvarujte placičky.

3

Na citronovo-koprovou majonézu smíchejte v misce všechny uvedené ingredience dohladka.

4

V pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej a smažte v něm placičky z obou stran dozlatova, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Hotové rybí karbanátky odkládejte na talíř vyložený papírovou kuchyňskou utěrkou, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

5

Podávejte s mixem salátových lístků a citronovo-koprovou majonézou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč