Rybí talíř

Rybí talíř

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1867 kcal
Bílkoviny 117 g
Cukr 125 g
Tuky 90 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Takhle si pochutnávají na uzených rybách ve Skotsku, zkuste to také!

Suroviny

treska 6 filet
uzených, pstruh
okurka 2 ks
větší
cibule 1 ks
malá, na tenké dílky
krupicový cukr 50 g
vinný ocet bílý 6 PL
hořčičné semínko 2 PL
křenová pasta 4 PL
zakysaná smetana 500 ml
citron 4 ks
velké, na dílky
petrželka 1 svazek
nasekaná
sůl
pepř
pečivo
bílé, opečené, k podávání

Co můžete udělat den dopředu

1Filety rozbalte, zbavte je kůže a kostí, obsahují-li nějaké. Rozdělte je na kusy a dejte na velký talíř. Přetáhněte plastovou fólií a dejte do chladničky.

2Okurky omyjte, osušte a nakrájejte na tenká kolečka. Pak je dejte ve vrstvách střídavě s cibulí do cedníku a lehce osolte, asi na hodinu tohle celé postavte stranou. Pak propláchněte studenou vodou, abyste odstranili zbývající sůl. Okurku s cibulí dejte oschnout na papírové utěrky.

3Cukr vsypte do mísy a smíchejte se 4 lžícemi horké vody. Až se cukr rozpustí, přidejte ocet a okurkovou směs. Opepřete a vmíchejte hořčičné semínko (chcete-li). Zakryjte a dejte na hodinu nebo do druhého dne chladit.

V den D

4Talíř s rybou vyjměte z lednice a nechte dojít pokojové teploty. Smetanový křen smíchejte se zakysanou smetanou. Do okurkové směsi vmíchejte petrželku. Na talíř přidejte citron a podávejte s nakládanou okurkou, křenovou smetanou a pečivem.

 

 

 

 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit