Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z medvědího česneku
ZDROJ: Karolína Waberová
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1069 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 32 g
Tuky 97 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka z medvědího česneku je jarní vzpruhou, která vám dodá sílu. Uvařit ji zvládnete ze tří surovin. Potřebovat budete medvědí nebo podivný česnek, vývar a smetanu. Do polévky pak můžete vložit pošírované vejce nebo třeba uzeného lososa.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nebo máslo
vývar 300 ml
sůl
pepř

Postup

1

300 g medvědího česneku nakrájete a poduste v hrnci na olivovém oleji nebo másle. 

2

Zalijte vývarem a vařte cca sedm minut na mírném ohni pod pokličkou. 

3

Přelijte česnek a šťávu do mixéru a mixujte dohladka. Poté vše přelijte zpět do hrnce a zahřejte. 

4

Přilijte smetanu a vařte do zhoustnutí.

5

Mezitím do mixéru vložte zbytek česneku s trochou vody a rozmixujte na pastu. 

6

Pastu nalijte do polévky a promíchejte. Přidáním nepovařených bylinek bude mít polévka krásnou barvu a ostřejší chuť. 

7

Dochuťe solí a pepřem a servírujte s pošírovaným vejcem. 

Související články

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...