Z báječné vajíčkovo-krupicové polévky se vyklubala potenciální kúra na kocovinu, ať už se smaženkami, nebo bez. K přípravě vám bude stačit pár surovin a chvilka času. Bramborové smaženky původem ze Slovenska se sice původně k polévkám nejedly, ovšem výborně je doplňují. Zazáří také v roli přílohy k dušenému masu či minutkám.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na smaženky
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 535 kcal
- Bílkoviny 24.75 g
- Sacharidy 43.25 g
- Tuky 26.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,9/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/3
Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro. To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen. Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty. Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal. Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény. Apetit, napsáno s chutí.