0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát Little Gem se slaninou

Salát Little Gem se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát Little Gem se slaninou

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3511 kcal
Bílkoviny 339 g
Sacharidy 7 g
Tuky 232 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi lehký oběd, večeře nebo fantastická příloha

Suroviny

slanina 8 plátky
little gem salát 2 ks
nebo srdíčka římského salátu, napůl
Na zálivku
hořčice dijonská 1 PL
krupicový cukr 0.25 ČL
vinný ocet bílý 40 ml
olivový olej extra panenský 120 ml
petrželka PL
pažitka

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Slaninu dejte na plech a pečte 10 minut dokřupava a dozlatova. (Můžete ji také opéct na pánvi.) Slaninu osušte papírovou utěrkou, nechte vychladnout a nakrájejte nadrobno.

 

2

Prošlehejte přísady na zálivku. Salát podávejte posypaný slaninou a přelitý zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit