0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s borůvkami

Salát s borůvkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s borůvkami

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 973 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 55 g
Tuky 71 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasické saláty vás nudí? Tenhle rozhodně nebude! Je zábavný, je barevný a především je zatraceně dobrý!

Suroviny

Na salát
salát 250 g
směs salátový lístků
meloun ½ ks
cantaloupe (viz Něco navíc)
kroupy 3 hrsti
špaldové, uvařené, podle potřeby pokapané olivovým olejem, aby se neslepily
borůvky 1 hrst
kanadské
Na zálivku
kanadské
lesní
řepkový olej 50 ml
balzamikový ocet 2 PL
javorový sirup 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na velký talíř rozprostřete lístky salátu. Meloun oloupejte, zbavte semen a nakrájejte na kostičky a rozmístěte mezi salát. Posypte vařenými kroupami a borůvkami. Přísady na zálivku rozmixujte a pokapejte jí salát, navrch rozdrobte fetu.

NĚCO NAVÍC
Místo melounu lze použít zralé nektarinky. Špaldových krup uvařte klidně víc a zamrazte je, pak nechte povolit a přidávejte do salátů či polévek. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...