Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s jahodami, fetou a mangovým dresinkem

Kombinací salátu s jahodami existuje nespočet. Tentokrát jsme sladké šťavnaté plody doplnili křupavými oříšky a slaným sýrem. Jednoduchá zálivka z ovocného freshe a másla vás mile překvapí!

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 4 hrsti směsi salátů
    • 1/2 salátové okurky, nejlépe v biokvalitě
    • 2 hrsti čerstvých jahod
    • 1/2 čerstvého manga, oloupaná
    • hrst oříšků kešú
    • 1/2 lžičky kajenského pepře
    • 100 g sýra feta

    NA ZÁLIVKU

    • 50 ml čerstvého mangovo-pomerančového džusu
    • 2 lžíce rozpuštěného másla
    • špetka soli

Příprava jídla

1 Začněte zálivkou. V malém kastrůlku prohřejte mangovo-pomerančový džus a nechte v něm rozpustit máslo. Osolte podle chuti, promíchejte a dejte stranou.

2 Směs salátů omyjte a odstřeďte dosucha. Okurku nakrájejte na šikmé plátky i se slupkou, jahody zbavte stopek a přepulte, větší rozčtvrťte. Mango nakrájejte na tenké plátky.

3 Oříšky kešú opražte dozlatova, na poslední minutu vmíchejte kajenský pepř, oříšky v něm obalte a nechte rozvonět.

4 Zeleninu a ovoce úhledně vyskládejte do dvou misek, navrch rozdrobte fetu a posypte opraženými oříšky kešú.

5 Podávejte přelité vlažnou zálivkou nebo dejte zálivku zvlášť do mističek, aby si každý mohl salát zalít sám podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ananasový koláč s pekanovými ořechy

Letní závitky do misky

Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku

Špagety s pestem z medvědího česneku

Slávky na pivu

Ovesná kaše s uzeným lososem a tzatziki

Krůtí koule v rajčatové omáčce se špagetami

Asijský salát s hovězím masem

REKLAMA

Přidat komentář