Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slávky na pivu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1716 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 60 g
Tuky 100 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdová delikatesa, a navíc hotová raz dva! Tato úprava na světlém pivu je hutnější než francouzská klasika s bílým vínem. Mušle podávejte nejlépe s hranolky a majonézou, stejně jako to dělají v Belgii.

Suroviny

na tenké pružky
olivový olej 1 PL
mrkev 1 ks
na kolečka
česnek 2 stroužek
prolisované
větší, na proužky
pivo ½ l
pšeničné (např. Hoegaarden nebo pšeničné Krušovice)
slávky 1 kg
očištěné
hořčice dijonská 1 ČL
možno nahradit tučnou zakysanou smetanou
petrželka 1 svazek
malý, lístky, nasekané
bageta
čerstvá, možno nahradit hranolky s majonézou, k podávání

1 Na středním plameni rozehřejte hrnec, přidejte anglickou slaninu a olivový olej a chvíli opékejte. Vsypte mrkev a česnek a nechte asi minutu rozvonět. Pak vmíchejte šalotku a restujte ještě další minutu. Vlijte pivo, promíchejte a přiveďte k varu. Do vroucího základu vsypte očištěné slávky, hrnec přiklopte poklicí a vařte na mírném plameni asi 10 minut. V polovině vaření slávky prohoďte. Nakonec vmíchejte dijonskou hořčici, crème fraîche a petrželku. Podávejte ihned s čerstvým bílým pečivem nebo s hranolky a majonézou.

NĚCO NAVÍC
Do základu k mrkvi lze přidat také řapíkatý celer, nakrájený na tenké plátky, a třešňová rajčátka, ta omáčku krásně osvěží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč