Opravdová delikatesa, a navíc hotová raz dva! Tato úprava na světlém pivu je hutnější než francouzská klasika s bílým vínem. Mušle podávejte nejlépe s hranolky a majonézou, stejně jako to dělají v Belgii.
Suroviny
Postup
Na středním plameni rozehřejte hrnec, přidejte anglickou slaninu a olivový olej a chvíli opékejte. Vsypte mrkev a česnek a nechte asi minutu rozvonět. Pak vmíchejte šalotku a restujte ještě další minutu. Vlijte pivo, promíchejte a přiveďte k varu. Do vroucího základu vsypte očištěné slávky, hrnec přiklopte poklicí a vařte na mírném plameni asi 10 minut. V polovině vaření slávky prohoďte. Nakonec vmíchejte dijonskou hořčici, crème fraîche a petrželku. Podávejte ihned s čerstvým bílým pečivem nebo s hranolky a majonézou.
NĚCO NAVÍC
Do základu k mrkvi lze přidat také řapíkatý celer, nakrájený na tenké plátky, a třešňová rajčátka, ta omáčku krásně osvěží.