Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slávky na pivu

Opravdová delikatesa, a navíc hotová raz dva! Tato úprava na světlém pivu je hutnější než francouzská klasika s bílým vínem. Mušle podávejte nejlépe s hranolky a majonézou, stejně jako to dělají v Belgii.

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 100 g anglické slaniny, nakrájené na tenké proužky
    • 1–2 lžíce olivového oleje
    • 1 pěkná mladá mrkev, nakrájená na kolečka
    • 2–3 stroužky česneku, prolisované
    • 1 větší šalotka, nakrájená na proužky
    • 0,5 litru pšeničného piva (např. Hoegaarden nebo pšeničné Krušovice)
    • 1 kg slávek, očištěných
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 lžíce crème fraîche nebo tučné zakysané smetany
    • malý svazek hladkolisté petržele, lístky nasekané
    • čerstvá bílá bagetka nebo hranolky a majonéza k podávání

Příprava jídla

1 Na středním plameni rozehřejte hrnec, přidejte anglickou slaninu a olivový olej a chvíli opékejte. Vsypte mrkev a česnek a nechte asi minutu rozvonět. Pak vmíchejte šalotku a restujte ještě další minutu. Vlijte pivo, promíchejte a přiveďte k varu. Do vroucího základu vsypte očištěné slávky, hrnec přiklopte poklicí a vařte na mírném plameni asi 10 minut. V polovině vaření slávky prohoďte. Nakonec vmíchejte dijonskou hořčici, crème fraîche a petrželku. Podávejte ihned s čerstvým bílým pečivem nebo s hranolky a majonézou.

NĚCO NAVÍC
Do základu k mrkvi lze přidat také řapíkatý celer, nakrájený na tenké plátky, a třešňová rajčátka, ta omáčku krásně osvěží.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ananasový koláč s pekanovými ořechy

Letní závitky do misky

Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku

Špagety s pestem z medvědího česneku

Salát s jahodami, fetou a mangovým dresinkem

Ovesná kaše s uzeným lososem a tzatziki

Krůtí koule v rajčatové omáčce se špagetami

Asijský salát s hovězím masem

Jak se vyznat v pivu – svrchně a spodně kvašená piva

REKLAMA

Přidat komentář