Slávky na pivu

Slávky na pivu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1694 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 61 g
Tuky 97 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdová delikatesa, a navíc hotová raz dva! Tato úprava na světlém pivu je hutnější než francouzská klasika s bílým vínem. Mušle podávejte nejlépe s hranolky a majonézou, stejně jako to dělají v Belgii.

Související recepty

Suroviny

anglická slanina 100 g
na tenké pružky
olivový olej 1 PL
mrkev 1 ks
pěkná, mladá, na kolečka
česnek 2 stroužek
prolisované
šalotka 1 ks
větší, na proužky
0.5 l
pšeničné pivo (např. Hoegaarden / pšeničné krušovice)
slávky 1 kg
očištěné
hořčice dijonská 1 ČL
zakysaná smetana 1 PL
možno nahradit tučnou zakysanou smetanou
petrželka 1 svazek
malý, lístky, nasekané
bageta
čerstvá, možno nahradit hranolky s majonézou, k podávání

1 Na středním plameni rozehřejte hrnec, přidejte anglickou slaninu a olivový olej a chvíli opékejte. Vsypte mrkev a česnek a nechte asi minutu rozvonět. Pak vmíchejte šalotku a restujte ještě další minutu. Vlijte pivo, promíchejte a přiveďte k varu. Do vroucího základu vsypte očištěné slávky, hrnec přiklopte poklicí a vařte na mírném plameni asi 10 minut. V polovině vaření slávky prohoďte. Nakonec vmíchejte dijonskou hořčici, crème fraîche a petrželku. Podávejte ihned s čerstvým bílým pečivem nebo s hranolky a majonézou.

NĚCO NAVÍC
Do základu k mrkvi lze přidat také řapíkatý celer, nakrájený na tenké plátky, a třešňová rajčátka, ta omáčku krásně osvěží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit