Když mám víc času, dám si práci a pesto utluču v hmoždíři. Má pak hrubší strukturu a krásně v něm křupou kousky lískových oříšků, což dodá pokrmu další rozměr.
Suroviny
Postup
Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody podle návodu na obalu.
Mezitím připravte pesto. Oříšky a parmazán dejte do mixéru a krátce promixujte. Přidejte medvědí česnek, citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti. Mixujte, dokud nevznikne husté pesto.
Uvařené těstoviny sceďte, vraťte zpátky do hrnce, přidejte pesto, promíchejte a ihned servírujte. Podávejte posypané strouhaným parmazánem a chilli vločkami.
NĚCO NAVÍC
Pokud vám pesto zbude, dejte jej do čisté uzavíratelné sklenice, sklepejte a zalijte panenským olivovým olejem tak, aby bylo zcela zakryté. Takto zakonzervované vydrží v lednici asi týden.