0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s pestem z medvědího česneku

špagety s pestem z medvědího česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s pestem z medvědího česneku

4.3/5 Počet hodnocení: 22
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2432 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 163 g
Tuky 151 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když mám víc času, dám si práci a pesto utluču v hmoždíři. Má pak hrubší strukturu a krásně v něm křupou kousky lískových oříšků, což dodá pokrmu další rozměr.

Suroviny

špagety (těstoviny) 500 g
sůl
chilli sušené
k podávání
Na pesto
lískové oříšky 50 g
blanšírované, nasucho opražené
navíc k podávání
velký, omytý, nakrájený nahrubo
kůra + pár kapek šťávy
olivový olej panenský 100 ml
panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody podle návodu na obalu.

2

Mezitím připravte pesto. Oříšky a parmazán dejte do mixéru a krátce promixujte. Přidejte medvědí česnek, citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti. Mixujte, dokud nevznikne husté pesto.

3

Uvařené těstoviny sceďte, vraťte zpátky do hrnce, přidejte pesto, promíchejte a ihned servírujte. Podávejte posypané strouhaným parmazánem a chilli vločkami.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám pesto zbude, dejte jej do čisté uzavíratelné sklenice, sklepejte a zalijte panenským olivovým olejem tak, aby bylo zcela zakryté. Takto zakonzervované vydrží v lednici asi týden.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...