Špagety s pestem z medvědího česneku

Špagety s pestem z medvědího česneku

3.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2432 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 163 g
Tuky 151 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když mám víc času, dám si práci a pesto utluču v hmoždíři. Má pak hrubší strukturu a krásně v něm křupou kousky lískových oříšků, což dodá pokrmu další rozměr.

Suroviny

špagety 500 g
sůl
chilli sušené
k podávání
Na pesto
lískové oříšky 50 g
blanšírované, nasucho opražené
parmazán 50 g
navíc k podávání
medvědí česnek (čerstvý) 1 svazek
velký, omytý, nakrájený nahrubo
citron 1 ks
kůra + pár kapek šťávy
olivový olej panenský 100 ml
panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody podle návodu na obalu.

2 Mezitím připravte pesto. Oříšky a parmazán dejte do mixéru a krátce promixujte. Přidejte medvědí česnek, citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti. Mixujte, dokud nevznikne husté pesto.

3 Uvařené těstoviny sceďte, vraťte zpátky do hrnce, přidejte pesto, promíchejte a ihned servírujte. Podávejte posypané strouhaným parmazánem a chilli vločkami.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám pesto zbude, dejte jej do čisté uzavíratelné sklenice, sklepejte a zalijte panenským olivovým olejem tak, aby bylo zcela zakryté. Takto zakonzervované vydrží v lednici asi týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit