Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s pestem z medvědího česneku

Když mám víc času, dám si práci a pesto utluču v hmoždíři. Má pak hrubší strukturu a krásně v něm křupou kousky lískových oříšků, což dodá pokrmu další rozměr.

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 500 g špaget
    • sůl
    • chilli vločky k podávání

    NA PESTO

    • 50 g blanšírovaných lískových oříšků, nasucho opražených
    • 50 g parmazánu + navíc k podávání
    • velký svazek medvědího česneku, omytý a nakrájený
    • nahrubo kůra z 1 citronu a pár kapek citronové šťávy
    • 100 ml panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

1 Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody podle návodu na obalu.

2 Mezitím připravte pesto. Oříšky a parmazán dejte do mixéru a krátce promixujte. Přidejte medvědí česnek, citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti. Mixujte, dokud nevznikne husté pesto.

3 Uvařené těstoviny sceďte, vraťte zpátky do hrnce, přidejte pesto, promíchejte a ihned servírujte. Podávejte posypané strouhaným parmazánem a chilli vločkami.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám pesto zbude, dejte jej do čisté uzavíratelné sklenice, sklepejte a zalijte panenským olivovým olejem tak, aby bylo zcela zakryté. Takto zakonzervované vydrží v lednici asi týden.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ananasový koláč s pekanovými ořechy

Letní závitky do misky

Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku

Slávky na pivu

Salát s jahodami, fetou a mangovým dresinkem

Ovesná kaše s uzeným lososem a tzatziki

REKLAMA

Přidat komentář