Pozor, spojení fenyklu a pomeranče je prudce návykové!
Suroviny
1 Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte na něm na středním ohni plátky fenyklu, až změknou a začnou mírně zlátnout po stranách. Vyndejte z pánve, osolte a opepřete.
2 Všechny ingredience na dresink společ- ně vyšlehejte s 1 lžící vody a trochou soli a pepře.
3 Oloupejte pomeranče. Na špičce a spodku kůru seřízněte, aby plod stál. Pak ostrým nožem seřezávejte v pruzích kůru včetně bílé spodní části od vrchu pomeranče po spodek. Oloupaný pomeranč následně překrojte vodorovně na půl a nakrájejte na zhruba 1cm plátky.
4 Salátové lístky naaranžujte na velký talíř nebo mělkou mísu a posypte fazolemi, navrch rozložte pomeranč, pekanové ořechy a opečený fenykl. Posypte rozinkami a pažitkou a zakapejte dresinkem.
NĚCO NAVÍC
Pro veganskou verzi vyměňte med za javorový sirup.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů)