Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami
Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1851 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 178 g
Tuky 89 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, spojení fenyklu a pomeranče je prudce návykové!

Suroviny

olivový olej
podle potřeby
velké bulvy, na čtvrtky, pak na plátky silné asi 0,5 cm
sůl
pepř
čerstvě mletý
salát 100 g
směs lístků
fazole cannellini 1 konzerva
400 g, opláchnuté, okapané
pekanové ořechy 100 g
nasucho opražené
zlaté, propláchnuté
pažitka svazek
malý, nahrubo
Na dresink
vinný ocet červený 2 PL
med 1 PL
mletá
kajenský pepř ½ ČL
lze vynechat
olivový olej 1 PL

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte na něm na středním ohni plátky fenyklu, až změknou a začnou mírně zlátnout po stranách. Vyndejte z pánve, osolte a opepřete.

2

Všechny ingredience na dresink společ- ně vyšlehejte s 1 lžící vody a trochou soli a pepře.

3

Oloupejte pomeranče. Na špičce a spodku kůru seřízněte, aby plod stál. Pak ostrým nožem seřezávejte v pruzích kůru včetně bílé spodní části od vrchu pomeranče po spodek. Oloupaný pomeranč následně překrojte vodorovně na půl a nakrájejte na zhruba 1cm plátky.

4

Salátové lístky naaranžujte na velký talíř nebo mělkou mísu a posypte fazolemi, navrch rozložte pomeranč, pekanové ořechy a opečený fenykl. Posypte rozinkami a pažitkou a zakapejte dresinkem.

NĚCO NAVÍC
Pro veganskou verzi vyměňte med za javorový sirup.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín