Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami

Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1851 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 178 g
Tuky 89 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, spojení fenyklu a pomeranče je prudce návykové!

Suroviny

olivový olej
podle potřeby
velké bulvy, na čtvrtky, pak na plátky silné asi 0,5 cm
sůl
pepř
čerstvě mletý
salát 100 g
směs lístků
fazole cannellini 1 konzerva
400 g, opláchnuté, okapané
pekanové ořechy 100 g
nasucho opražené
zlaté, propláchnuté
pažitka svazek
malý, nahrubo
Na dresink
vinný ocet červený 2 PL
med 1 PL
mletá
kajenský pepř ½ ČL
lze vynechat
olivový olej 1 PL

1 Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte na něm na středním ohni plátky fenyklu, až změknou a začnou mírně zlátnout po stranách. Vyndejte z pánve, osolte a opepřete.

2 Všechny ingredience na dresink společ- ně vyšlehejte s 1 lžící vody a trochou soli a pepře.

3 Oloupejte pomeranče. Na špičce a spodku kůru seřízněte, aby plod stál. Pak ostrým nožem seřezávejte v pruzích kůru včetně bílé spodní části od vrchu pomeranče po spodek. Oloupaný pomeranč následně překrojte vodorovně na půl a nakrájejte na zhruba 1cm plátky.

4 Salátové lístky naaranžujte na velký talíř nebo mělkou mísu a posypte fazolemi, navrch rozložte pomeranč, pekanové ořechy a opečený fenykl. Posypte rozinkami a pažitkou a zakapejte dresinkem.

NĚCO NAVÍC
Pro veganskou verzi vyměňte med za javorový sirup.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč