0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami

Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1223 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 80 g
Tuky 85 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, spojení fenyklu a pomeranče je prudce návykové!

Suroviny

olivový olej
podle potřeby
fenykl 2
velké, na čtvrtky, pak na plátky silné asi 0,5cm
sůl
pepř
čerstvě mletý
pomeranč 4 ks
100 g
směs salátových lístků
400 g
konzerva bílých fazolí cannellini opláchnuté, okapané
pekanové ořechy 100 g
nasucho opražené
75 g
zlaté rozinky propláchnuté
pažitka svazek
malý, nahrubo
Na dresink
vinný ocet bílý 2 PL
červený
med 1 PL
skořice 1 ČL
mletá
kajenský pepř 0.5 ČL
(lze vynechat)
olivový olej 1 PL

1 Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte na něm na středním ohni plátky fenyklu, až změknou a začnou mírně zlátnout po stranách. Vyndejte z pánve, osolte a opepřete.

2 Všechny ingredience na dresink společ- ně vyšlehejte s 1 lžící vody a trochou soli a pepře.

3 Oloupejte pomeranče. Na špičce a spodku kůru seřízněte, aby plod stál. Pak ostrým nožem seřezávejte v pruzích kůru včetně bílé spodní části od vrchu pomeranče po spodek. Oloupaný pomeranč následně překrojte vodorovně na půl a nakrájejte na zhruba 1cm plátky.

4 Salátové lístky naaranžujte na velký talíř nebo mělkou mísu a posypte fazolemi, navrch rozložte pomeranč, pekanové ořechy a opečený fenykl. Posypte rozinkami a pažitkou a zakapejte dresinkem.

NĚCO NAVÍC
Pro veganskou verzi vyměňte med za javorový sirup.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit