0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou

Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou

4.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1828 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 135 g
Tuky 85 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou bílou rybu skvěle doplňuje sladce pikantní omáčka. 

Suroviny

treska 500 g
lze nahradit jinou bílou pevnou rybou
brambory šťouchané 500 g
zbylé vychladlé, nebo uvařit 500 g moučných brambor-rozmačkat s kouskem másla, nechat vychladnout
česnek 4 stroužky
podrcené
jarní cibulka svazek
na jemná kolečka
petrželka svazek
malý, lístky najemno
kopr svazek
malý, lístky najemno
limetová šťáva
z jedné limety + klínky k servírování
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 3 PL
vrchovaté
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na smažení
Na omáčku
harissa 2 PL
v receptu je použita speciální s růžovými lístky, ale postačí i obyčejná
med 4 PL

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Rybu položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut podle velikosti. Hotovou rybu vyjměte z trouby, z masa odstraňte kůži a vyberte všechny kosti. Maso rozmačkejte vidličkou a nechte ve velké míse vychladnout.

2 Zapracujte k rybě všechny zbylé přísady kromě oleje na smažení, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu chladnout, aby směs zpevnila.

3 Nalijte do větší pánve 1 cm oleje a rozehřejte jej na středním plameni, olej by měl být velmi horký, ale nemělo by se z něj kouřit. Naberte vrchovatě lžičkou rybí směs a sklepněte ji do horkého oleje (nepravidelnost tvaru není na závadu). Rybí kousky smažte 2–3 minuty, jednou je během smažení otočte. Pak vyjměte děrovanou lžící a dejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechnu směs.

4 Přísady na omáčku smíchejte s trochou studené vody tak, aby vznikla konzistence vhodná na namáčení. Pokud je to třeba, dochuťte solí a podávejte s rybími kousky a měsíčky limety.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč