Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou
Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1828 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 135 g
Tuky 85 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou bílou rybu skvěle doplňuje sladce pikantní omáčka. 

Suroviny

treska 500 g
lze nahradit jinou bílou pevnou rybou
zbylé vychladlé, nebo uvařit 500 g moučných brambor-rozmačkat s kouskem másla, nechat vychladnout
česnek 4 stroužky
podrcené
jarní cibulka svazek
na jemná kolečka
petrželka svazek
malý, lístky najemno
kopr svazek
malý, lístky najemno
limetová šťáva
z jedné limety + klínky k servírování
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na smažení
Na omáčku
v receptu je použita speciální s růžovými lístky, ale postačí i obyčejná
med 4 PL

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200°C. Rybu položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut podle velikosti. Hotovou rybu vyjměte z trouby, z masa odstraňte kůži a vyberte všechny kosti. Maso rozmačkejte vidličkou a nechte ve velké míse vychladnout.

2

Zapracujte k rybě všechny zbylé přísady kromě oleje na smažení, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu chladnout, aby směs zpevnila.

3

Nalijte do větší pánve 1 cm oleje a rozehřejte jej na středním plameni, olej by měl být velmi horký, ale nemělo by se z něj kouřit. Naberte vrchovatě lžičkou rybí směs a sklepněte ji do horkého oleje (nepravidelnost tvaru není na závadu). Rybí kousky smažte 2–3 minuty, jednou je během smažení otočte. Pak vyjměte děrovanou lžící a dejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechnu směs.

4

Přísady na omáčku smíchejte s trochou studené vody tak, aby vznikla konzistence vhodná na namáčení. Pokud je to třeba, dochuťte solí a podávejte s rybími kousky a měsíčky limety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín