Jemnou bílou rybu skvěle doplňuje sladce pikantní omáčka.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 200°C. Rybu položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut podle velikosti. Hotovou rybu vyjměte z trouby, z masa odstraňte kůži a vyberte všechny kosti. Maso rozmačkejte vidličkou a nechte ve velké míse vychladnout.
Zapracujte k rybě všechny zbylé přísady kromě oleje na smažení, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu chladnout, aby směs zpevnila.
Nalijte do větší pánve 1 cm oleje a rozehřejte jej na středním plameni, olej by měl být velmi horký, ale nemělo by se z něj kouřit. Naberte vrchovatě lžičkou rybí směs a sklepněte ji do horkého oleje (nepravidelnost tvaru není na závadu). Rybí kousky smažte 2–3 minuty, jednou je během smažení otočte. Pak vyjměte děrovanou lžící a dejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechnu směs.
Přísady na omáčku smíchejte s trochou studené vody tak, aby vznikla konzistence vhodná na namáčení. Pokud je to třeba, dochuťte solí a podávejte s rybími kousky a měsíčky limety.