Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou

Jemnou bílou rybu skvěle doplňuje sladce pikantní omáčka. 

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT12M
Pečení 0:12
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 500 g tresky nebo jiné pevné bílé ryby
    • 500 g zbylých vychladlých šťouchaných brambor (nebo uvařte 500 g moučných brambor, rozmačkejte je s kouskem másla a nechte vychladnout)
    • 4 stroužky česneku, podrcené
    • svazek jarní cibulky, nakrájený na jemná kolečka
    • malý svazek hladkolisté petrželky, lístky nasekané najemno
    • malý svazek kopru, lístky nasekané najemno
    • šťáva z 1 limety + klínky navíc k servírování
    • 1 lžička mleté kurkumy
    • 3 vejce
    • 3-4 vrchovaté lžíce hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • rostlinný olej na smažení

    NA OMÁČKU

    • 2 lžíce pasty harissa (v receptu je použita speciální s růžovými lístky, ale postačí i obyčejná)
    • 4 lžíce medu 

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Rybu položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut podle velikosti. Hotovou rybu vyjměte z trouby, z masa odstraňte kůži a vyberte všechny kosti. Maso rozmačkejte vidličkou a nechte ve velké míse vychladnout.

2 Zapracujte k rybě všechny zbylé přísady kromě oleje na smažení, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu chladnout, aby směs zpevnila.

3 Nalijte do větší pánve 1 cm oleje a rozehřejte jej na středním plameni, olej by měl být velmi horký, ale nemělo by se z něj kouřit. Naberte vrchovatě lžičkou rybí směs a sklepněte ji do horkého oleje (nepravidelnost tvaru není na závadu). Rybí kousky smažte 2–3 minuty, jednou je během smažení otočte. Pak vyjměte děrovanou lžící a dejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechnu směs.

4 Přísady na omáčku smíchejte s trochou studené vody tak, aby vznikla konzistence vhodná na namáčení. Pokud je to třeba, dochuťte solí a podávejte s rybími kousky a měsíčky limety.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kouřový lilek s pečenými paprikami a granátovým jablkem

Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi

Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami

Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem

REKLAMA

Přidat komentář