Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát se steakem, rajčátky a olivami
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1973 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 34 g
Tuky 177 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží salát se šťavnatým steakem je jako stvořený pro letní večery. Pokud máte gril, je tohle příležitost jej rozpálit! 

Suroviny

1 steak ze zadní části nízkého roštěnce (sirloin), vysoký cca 2,5 cm, pokojové teploty
olivový olej
sůl
pepř
čerstvě mletý
na plátky
nakrájená na tenká půlkolečka
rajčata cherry 200 g
přepůlená
zbavené pecky a překrojené napůl
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nakrájené nahrubo
vinný ocet červený 1 PL
paprika mletá uzená pálivá 1 špetka
nebo bageta či jiné pečivo k podávání

Postup

1

Maso potřete z obou stran olivovým olejem. Rozpalte pánev – nejlépe ocelovou nebo litinovou –, vložte steak a opékejte jej 2 minuty z každé strany. Přendejte na nahřátý talíř, osolte, opepřete, poklaďte jej plátky másla, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout. 

2

V misce promíchejte cibuli, rajčátka, olivy, petrželku. Přidejte 1 lžíci olivového oleje, vinný ocet a uzenou papriku. Osolte, opepřete a promíchejte. 

3

Steak nakrájejte na plátky a případně je ještě překrájejte na velikost sousta. Přidejte k salátu, promíchejte a rozdělte na dva talíře. Podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Základem salátku jsou kvalitní suroviny: právě dozrálá, sladká rajčátka, kvalitní (ne barvené) olivy, čerstvá petrželka. Namísto mleté papriky můžete použít špetku kajenského pepře nebo mletého chilli. 

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...