Svěží salát se šťavnatým steakem je jako stvořený pro letní večery. Pokud máte gril, je tohle příležitost jej rozpálit!
Suroviny
Postup
Maso potřete z obou stran olivovým olejem. Rozpalte pánev – nejlépe ocelovou nebo litinovou –, vložte steak a opékejte jej 2 minuty z každé strany. Přendejte na nahřátý talíř, osolte, opepřete, poklaďte jej plátky másla, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout.
V misce promíchejte cibuli, rajčátka, olivy, petrželku. Přidejte 1 lžíci olivového oleje, vinný ocet a uzenou papriku. Osolte, opepřete a promíchejte.
Steak nakrájejte na plátky a případně je ještě překrájejte na velikost sousta. Přidejte k salátu, promíchejte a rozdělte na dva talíře. Podávejte s pečivem.
NĚCO NAVÍC
Základem salátku jsou kvalitní suroviny: právě dozrálá, sladká rajčátka, kvalitní (ne barvené) olivy, čerstvá petrželka. Namísto mleté papriky můžete použít špetku kajenského pepře nebo mletého chilli.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.