Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní salát s červeným rybízem a steakem
Letní salát s červeným rybízem a steakem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Letní salát s červeným rybízem a steakem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 813 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 36 g
Tuky 57 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakyslá chuť rybízu si přímo říká o použití do salátu v kombinaci s dobře vyzrálým hovězím masem!

Suroviny

mandle 1 hrst
vyzrálý roštěnec na steak – cca 220 g
rostlinný olej
podle potřeby
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
little gem salát 1 ks
větší hlávka
rukola 1 hrst
baby salátová okurka 2 ks
bylinky 2 hrsti
čerstvé (kopr, bazalka, petrželka, pažitka...), podle potřeby nakrájené
Na zálivku
+ navíc celé hrozínky na ozdobení
olivový olej panenský 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 1 PL

Postup

1

Na zálivku odrhněte ze stopek 150 g červeného rybízu. Pak ho rozmixujte s olejem a 2 lžícemi vody dohladka. Osolte, opepřete a podle chuti oslaďte medem. Promíchejte a odložte. (Rybízová drť má sklon klesat ke dnu, před podáváním proto nezapomeňte zálivku znovu promíchat.)

2

V pánvi s těžkým dnem, kterou posléze použijete na steak, nasucho opražte mandle na středním ohni, aby se rozvoněly, ale nepřipálily. Přesuňte je do misky a dejte stranou. Je-li třeba, pánev opatrně vytřete dočista papírovou utěrkou.

3

Pak rozehřejte uvolněnou pánev na silném ohni. Steak potřete olejem a opepřete. Opékejte ho na medium-rare, zhruba takto: Zprudka opékejte 2 minuty z každé strany, aby povrch zhnědl a ,zatáhl se‘. Pak odstavte, zakryjte alobalem a nechte pod ním dojít tak, jak je vám to milé (asi 10 minut). Poté vyjměte z pánve a nechte před osolením a nakrájením 5 minut odpočívat.

4

Mezitím na servírovací talíř či do mělké mísy natrhejte a naaranžujte salátové lístky a rukolu, přidejte okurky (nakládačky pořádně vydrhněte) nakrájené podélně na plátky a většinu bylinek. Opražené mandle nasekejte nahrubo.

5

Pak nachystané lupení poklaďte nakrájeným steakem, přelijte promíchanou zálivkou (můžete i část nechat stranou ve džbánku), posypte mandlemi a dozdobte rybízem a vločkovou solí podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč