Salát jako hlavní jídlo pro každou příležitost!
Suroviny
Postup
Brambory vložte do rendlíku, zalijte vodou, aby je přesahovala asi o 5 cm, osolte, přiklopte a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte doměkka – cca 10–15 minut.
Mezitím prošlehejte přísady na zálivku (medu dejte podle chuti). Osolte a opepřete.
Uvařené brambory sceďte a promíchejte s většinou zálivky. Nechte stát a příležitostně promíchejte, aby se vstřebala.
Mezitím rozehřejte olej v pánvi s těžkým dnem na silném ohni. Steaky potřete olejem a opepřete. Opékejte na medium-rare, zhruba takto: Zprudka opékejte 2 minuty z každé strany, aby povrch zhnědl a ,zatáhl se‘.
Pak odstavte, zakryjte alobalem a nechte pod ním dojít tak, jak je vám to milé (asi 10 minut). Pak vyjměte z pánve a nechte před krájením 5 minut odpočívat.
K bramborám přidejte rukolu, špenát a/nebo potočnici, jarní cibulky, kopr a zbývající zálivku, jemně promíchejte. Osolte vločkovou solí a opepřete. Podávejte s natenko nakrájenými steaky a rozdrobeným sýrem.
NĚCO NAVÍC
Stejně dobrý jako s vlastnoručně připraveným steakem bude salát i s kupovaným rostbífem či pastrami. Chcete-li ze salátu udělat jídlo s sebou, zvolte buď některou z uvedených hotových variant masa, nebo hovězí nahraďte třeba grilovaným nebo pečeným kuřetem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Syté & pestré saláty(23 receptů )
- Svatební hostina: 17 slavnostních receptů pro svatební menu(17 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )