Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát Waldorf s medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 728 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 75 g
Tuky 41 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace ověřená více než stoletím

Suroviny

řapíkatý celer 1 hrnek
čerstvý
nasekané
majonéza 1 PL
med 1 ČL
hlávkový salát

Postup

1

Ve větší míse smíchejte 4–5 jablek nakrájených na plátky s jedním hrnkem čerstvého celeru nastrouhaného na hrubém struhadle a 2 hrstmi nasekaných vlašských ořechů.

2

Pak si připravte zálivku: 2 lžíce zakysané smetany spojte se lžící majonézy, lžičkou medu a 2–3 lžícemi citronové šťávy. Smíchejte s jablkovou směsí, nechte vychladit. Podávejte na listech hlávkového salátu s kuličkami hroznového vína.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...