Kombinace ověřená více než stoletím
Suroviny
jablko
4
ks
řapíkatý celer
1
hrnek
čerstvý
vlašské ořechy
2
hrsti
nasekané
zakysaná smetana
2
PL
majonéza
1
PL
med
1
ČL
citronová šťáva
2
PL
hlávkový salát
hroznové víno
kuličky
Postup
1
Ve větší míse smíchejte 4–5 jablek nakrájených na plátky s jedním hrnkem čerstvého celeru nastrouhaného na hrubém struhadle a 2 hrstmi nasekaných vlašských ořechů.
2
Pak si připravte zálivku: 2 lžíce zakysané smetany spojte se lžící majonézy, lžičkou medu a 2–3 lžícemi citronové šťávy. Smíchejte s jablkovou směsí, nechte vychladit. Podávejte na listech hlávkového salátu s kuličkami hroznového vína.