Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z fenyklu & karotky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.9/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 553 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 28 g
Tuky 40 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Indická varianta mrkvového salátu je osvěžující a výborně chutná. Černucha vám možná roste na zahrádce – anebo semínka koupíte v bylinkářství.

Suroviny

mrkev 2 ks
velká, pokrájená na tenké proužky nebo nastrouhaná
rozčtvrcené a nakrájené na tenké plátky
nasekané nebo kešu oříšky
olivový olej 2 PL
hořčice 1 ČL
semínka
černucha (semínka) 1 ČL
nebo šťáva z limety

Postup

1

Mrkev a fenykl dejte do salátové mísy. Oříšky opečte na rozpálené pánvi dozlatova; trvá to asi tři až pět minut. Přesypte je na talíř. V téže pánvi rozehřejte olej a zhruba půl minuty na něm opékejte semínka hořčice a černuchy.

2

Dřív, než začnou pukat, přilijte do pánve citronovou nebo limetkovou šťávu a stáhněte z ohně. Vzniklým dresinkem přelijte zeleninu v míse a posypte ji opraženými oříšky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...