Salát z fenyklu & karotky

Salát z fenyklu & karotky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 391 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 20 g
Tuky 28 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Indická varianta mrkvového salátu je osvěžující a výborně chutná. Černucha vám možná roste na zahrádce – anebo semínka koupíte v bylinkářství.

Suroviny

mrkev 2 ks
velká, pokrájená na tenké proužky nebo nastrouhaná
fenykl 2 ks
rozčtvrcené a nakrájené na tenké plátky
arašídy hrst
nasekané nebo kešu oříšky
olivový olej 2 PL
1 ČL
semínka hořčice
1 ČL
semínko černuchy seté
citronová štáva
nebo šťáva z limety

Mrkev a fenykl dejte do salátové mísy. Oříšky opečte na rozpálené pánvi dozlatova; trvá to asi tři až pět minut. Přesypte je na talíř. V téže pánvi rozehřejte olej a zhruba půl minuty na něm opékejte semínka hořčice a černuchy. Dřív, než začnou pukat, přilijte do pánve citronovou nebo limetkovou šťávu a stáhněte z ohně. Vzniklým dresinkem přelijte zeleninu v míse a posypte ji opraženými oříšky.


Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit