0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z naklíčeného munga s okurkou

Salát z naklíčeného munga s okurkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z naklíčeného munga s okurkou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 864 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 49 g
Tuky 66 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží a křupavý salát je skvělý jako samostatné lehké jídlo i příloha k masu. Nejsou-li u vás k dostání klíčky ani nenakličujete, můžete salát připravit i z uvařeného a vychladlého munga.

Suroviny

výhonky mungo 400 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
baby salátová okurka 200 g
mango 1 ks
běžné, nedozrálé, vypeckované, oloupané a na kostičky
chilli paprička 2 ks
čerstvá, červená
olivový olej panenský 3 PL
hořčičné semínko 1,5 ČL
limetová šťáva
z 1–2 limet nebo nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z 1 citronu, podle chuti
koriandr čerstvý 2 hrsti
nahrubo nasekaný
máta 2 hrsti
nahrubo nasekaná
kokos plátky 1 hrst
hobliny/plátky/chipsy

Postup

1

Mungo propláchněte, a chcete-li, krátce povařte či spařte ve vroucí osolené vodě, nechte okapat v cedníku. Pokud jste mungo vařili, nechte ho vychladnout. V míse ho pak promíchejte s okurkami nakrájenými na šikmá kolečka, mangem a natenko nakrájenou chilli papričkou (chcete-li pokrm méně ostrý, nejprve ji zbavte semínek).

2

Potom rozehřejte v pánvi olej, vsypte hořčičná semínka, a až začnou praskat, vmíchejte je do salátu. Dolaďte limetovou šťávou nebo citronovou šťávou a kůrou podle chuti, osolte a opepřete. Podávejte s nasekanými bylinkami a nasucho opraženým kokosem.

SEZNAMTE SE
Fazole mungo čili vigna zlatá (Vigna radiata) vypadají v suchém stavu jako skoro kulaté ani ne 1cm fazolky olivové barvy. Jsou oblíbené v čínské a indické kuchyni a v přilehlých oblastech. Z mungového škrobu se často vyrábějí ,skleněné‘ nudle. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč