Svěží a křupavý salát je skvělý jako samostatné lehké jídlo i příloha k masu. Nejsou-li u vás k dostání klíčky ani nenakličujete, můžete salát připravit i z uvařeného a vychladlého munga. Salát z naklíčeného munga s okurkou je křupavou vitamínovou bombou.
Suroviny
Postup
Mungo propláchněte, a chcete-li, krátce povařte či spařte ve vroucí osolené vodě, nechte okapat v cedníku. Pokud jste mungo vařili, nechte ho vychladnout. V míse ho pak promíchejte s okurkami nakrájenými na šikmá kolečka, mangem a natenko nakrájenou chilli papričkou (chcete-li pokrm méně ostrý, nejprve ji zbavte semínek).
Potom rozehřejte v pánvi olej, vsypte hořčičná semínka, a až začnou praskat, vmíchejte je do salátu. Dolaďte limetovou šťávou nebo citronovou šťávou a kůrou podle chuti, osolte a opepřete. Podávejte s nasekanými bylinkami a nasucho opraženým kokosem.
SEZNAMTE SE
Fazole mungo čili vigna zlatá (Vigna radiata) vypadají v suchém stavu jako skoro kulaté ani ne 1cm fazolky olivové barvy. Jsou oblíbené v čínské a indické kuchyni a v přilehlých oblastech. Z mungového škrobu se často vyrábějí ,skleněné‘ nudle.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jogínský jídelníček vám pročistí organismus: Různé bylinky používejte podle typu vaší osobnosti(21 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )
- Osvěžující, čerstvá a šťavnatá salátová okurka v tradičních i nevšedních receptech(33 receptů )