Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou
Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1686 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 45 g
Tuky 140 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když zrovna neseženete dobrou brynzu, dejte si k tomuhle salátu fetu nebo opečený sýr haloumi.

Suroviny

baby mrkev 350 g
krátce spařená v horké vodě
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájené
nadrobno
jablečný ocet 50 ml
kopr 1 svazek
cca 15 g, lístky nakrájené nadrobno
piniové oříšky 40 g
opražené
olivový olej panenský 2 PL
brynza 200 g
salát 1 bal
směs salátové listky s rukolou, řepnými listy apod.
citron ½ ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Spařené mrkvičky sceďte, nechte okapat, osolte a opepřete a v pekáčku vyloženém pečicím papírem promíchejte s máslem. Pečte zhruba 20–25 minut.

2

Cibuli namočte v misce do octa a odložte, zatímco budete vařit čočku.

3

V rendlíku uvařte čočku podle návodu na obalu tak, aby byla ještě trochu pevná na skus. Pak ji sceďte a přesuňte do mísy. Vmíchejte pečené mrkvičky, kopr, cibuli i s octem a piniové oříšky. Osolte, opepřete a pokapejte olejem.

4

Rozdělte na 4 talíře, posypte rozdrobenou brynzou a podávejte se salátem jemně pokapaným citronovou šťávou, osolené a opepřené.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín