Když zrovna neseženete dobrou brynzu, dejte si k tomuhle salátu fetu nebo opečený sýr haloumi.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190°C. Spařené mrkvičky sceďte, nechte okapat, osolte a opepřete a v pekáčku vyloženém pečicím papírem promíchejte s máslem. Pečte zhruba 20–25 minut.
Cibuli namočte v misce do octa a odložte, zatímco budete vařit čočku.
V rendlíku uvařte čočku podle návodu na obalu tak, aby byla ještě trochu pevná na skus. Pak ji sceďte a přesuňte do mísy. Vmíchejte pečené mrkvičky, kopr, cibuli i s octem a piniové oříšky. Osolte, opepřete a pokapejte olejem.
Rozdělte na 4 talíře, posypte rozdrobenou brynzou a podávejte se salátem jemně pokapaným citronovou šťávou, osolené a opepřené.