Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou

Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1287 kcal
Bílkoviny 43 g
Cukr 21 g
Tuky 114 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když zrovna neseženete dobrou brynzu, dejte si k tomuhle salátu fetu nebo opečený sýr haloumi.

Suroviny

350 g
baby mrkvička krátce spařená v horké vodě
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 50 g
nakrájené
cibule červená 0.5 ks
nadrobno
jablečný ocet 50 ml
150 g
drobná zelená čočka
kopr 1 svazek
15 g, lístky nakrájené nadrobno
piniové oříšky 40 g
opražené
olivový olej 1 PL
panenský
brynza 150 g
když ne májové ovčí, tak alespoň ovčí
1 bal
směs salátové listky s rukolou, řepnými listy apod.
citron 0.5 ks

Troubu předehřejte na 190°C. Spařené mrkvičky sceďte, nechte okapat, osolte a opepřete a v pekáčku vyloženém pečicím papírem promíchejte s máslem. Pečte zhruba 20–25 minut.

2 Cibuli namočte v misce do octa a odložte, zatímco budete vařit čočku.

3 V rendlíku uvařte čočku podle návodu na obalu tak, aby byla ještě trochu pevná na skus. Pak ji sceďte a přesuňte do mísy. Vmíchejte pečené mrkvičky, kopr, cibuli i s octem a piniové oříšky. Osolte, opepřete a pokapejte olejem.

4 Rozdělte na 4 talíře, posypte rozdrobenou brynzou a podávejte se salátem jemně pokapaným citronovou šťávou, osolené a opepřené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit