0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z opečených brambor
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Na 3–4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1329 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 127 g
Tuky 73 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

 Jezte třeba k rybě na přírodní způsob.

Suroviny

brambory 500 g
uvařené ve slupce
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 2 stroužek
kapary 1 PL
drobné
zázvor (čerstvý) 1 ČL
prolisovaný (lze vynechat)
chilli paprička 1 ks
červená
balzamikový ocet 3 PL
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
na dochucení
polníček 100 g

500 g brambor, vařených a oloupaných, nakrájejte na kolečka a opečte ve velké nepřilnavé pánvi (radši po částech) na 2 lžících olivového oleje z obou stran dozlatova. Mezitím najemno nasekejte 1 oloupanou cibuli a smíchejte se 2 podrcenými stroužky česneku a 1 lžící drobných kaparů (milovníci ostrého dají místo nich 1 lžičku prolisovaného čerstvého zázvoru). 1 červenou chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka. V misce ji smíchejte s cibulovou směsí, 3 lžícemi balzamikového octa a 3 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.

2 Do salátové mísy dejte ještě teplé opečené brambory, přidejte 100 g polníčku (důkladně opraného) a zalijte zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč