Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z opečených brambor
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Na 3–4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1329 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 127 g
Tuky 73 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

 Jezte třeba k rybě na přírodní způsob.

Suroviny

uvařené ve slupce
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužek
kapary 1 PL
drobné
zázvor (čerstvý) 1 ČL
prolisovaný (lze vynechat)
červená
balzamikový ocet 3 PL
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
na dochucení
polníček 100 g

Postup

1

500 g brambor, vařených a oloupaných, nakrájejte na kolečka a opečte ve velké nepřilnavé pánvi (radši po částech) na 2 lžících olivového oleje z obou stran dozlatova. Mezitím najemno nasekejte 1 oloupanou cibuli a smíchejte se 2 podrcenými stroužky česneku a 1 lžící drobných kaparů (milovníci ostrého dají místo nich 1 lžičku prolisovaného čerstvého zázvoru). 1 červenou chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka. V misce ji smíchejte s cibulovou směsí, 3 lžícemi balzamikového octa a 3 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.

2

Do salátové mísy dejte ještě teplé opečené brambory, přidejte 100 g polníčku (důkladně opraného) a zalijte zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...