0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z opečených brambor

Salát z opečených brambor

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 3–4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1324 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 127 g
Tuky 73 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

 Jezte třeba k rybě na přírodní způsob.

Suroviny

brambory 500 g
uvařené ve slupce
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 2 stroužek
1 PL
kapari drobné
zázvor (čerstvý) 1 ČL
prolisovaný (lze vynechat)
chilli paprička 1 ks
balzamikový ocet 3 PL
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
na dochucení
polníček 100 g

500 g brambor, vařených a oloupaných, nakrájejte na kolečka a opečte ve velké nepřilnavé pánvi (radši po částech) na 2 lžících olivového oleje z obou stran dozlatova. Mezitím najemno nasekejte 1 oloupanou cibuli a smíchejte se 2 podrcenými stroužky česneku a 1 lžící drobných kaparů (milovníci ostrého dají místo nich 1 lžičku prolisovaného čerstvého zázvoru). 1 červenou chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka. V misce ji smíchejte s cibulovou směsí, 3 lžícemi balzamikového octa a 3 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem. Do salátové mísy dejte ještě teplé opečené brambory, přidejte 100 g polníčku (důkladně opraného) a zalijte zálivkou.

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit