Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z opečených brambor

 Jezte třeba k rybě na přírodní způsob.

Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 3–4 porce
Doba přípravy: Do 30 minut
+ opékání brambor
P
Salát

Ingredience

    • 500 g brambor, uvařených ve slupce
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 1 lžíce drobných kaparů
    • 1 lžička prolisovaného čerstvého zázvoru (lze vynechat)
    • 1 červená chilli paprička
    • 3 lžíce balzamikového octa
    • 3 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení
    • 100 g polníčku 

Příprava jídla

500 g brambor, vařených a oloupaných, nakrájejte na kolečka a opečte ve velké nepřilnavé pánvi (radši po částech) na 2 lžících olivového oleje z obou stran dozlatova. Mezitím najemno nasekejte 1 oloupanou cibuli a smíchejte se 2 podrcenými stroužky česneku a 1 lžící drobných kaparů (milovníci ostrého dají místo nich 1 lžičku prolisovaného čerstvého zázvoru). 1 červenou chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka. V misce ji smíchejte s cibulovou směsí, 3 lžícemi balzamikového octa a 3 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem. Do salátové mísy dejte ještě teplé opečené brambory, přidejte 100 g polníčku (důkladně opraného) a zalijte zálivkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s jablky

Bramborový salát s kysaným zelím

Salát z červených brambor

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s hruškami

Bramborový salát s avokádem

Bramborový salát & ryba (2 v 1)

Vídeňský bramborový salát po židovsku

Domácí bramborový salát

REKLAMA

Přidat komentář