Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z červených brambor
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1434 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 86 g
Tuky 90 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky výrazných chutí

Suroviny

vydrhnuté
majonéza 100 g
hořčice dijonská 1 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
kopr 1 svazek
řapíkatý celer 30 g
sůl 1 ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý

Postup

1

650 g drobných červených brambor, vydrhnutých, uvařte v osolené vodě doměkka, cca 15 minut. Na zálivku prošlehejte: 100 g majonézy, 3 lžíce kefírového mléka, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci hrubozrnné hořčice, 1 nasekaný svazek kopru (trochu odložte). Brambory nakrájejte na kousky a smíchejte s 30 g nasekaného řapíkového celeru, 1/2 červené cibule, na kostičky, a posypte 1 lžičkou soli a 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře.

2

Polijte zálivkou tak, aby vše pokryla; zbylou uložte do chladničky, bude-li třeba, přidáte ji do salátu později. Posypte zbylým koprem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...