Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z červených brambor
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1434 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 86 g
Tuky 90 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky výrazných chutí

Suroviny

vydrhnuté
majonéza 100 g
hořčice dijonská 1 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
kopr 1 svazek
řapíkatý celer 30 g
sůl 1 ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý

Postup

1

650 g drobných červených brambor, vydrhnutých, uvařte v osolené vodě doměkka, cca 15 minut. Na zálivku prošlehejte: 100 g majonézy, 3 lžíce kefírového mléka, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci hrubozrnné hořčice, 1 nasekaný svazek kopru (trochu odložte). Brambory nakrájejte na kousky a smíchejte s 30 g nasekaného řapíkového celeru, 1/2 červené cibule, na kostičky, a posypte 1 lžičkou soli a 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře.

2

Polijte zálivkou tak, aby vše pokryla; zbylou uložte do chladničky, bude-li třeba, přidáte ji do salátu později. Posypte zbylým koprem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč