Pro milovníky výrazných chutí
Suroviny
brambory červené
650
g
vydrhnuté
majonéza
100
g
kefír
3
PL
hořčice dijonská
1
PL
hořčice hrubozrnná
1
PL
kopr
1
svazek
řapíkatý celer
30
g
cibule červená
½
ks
sůl
1
ČL
pepř
½
ČL
čerstvě mletý
Postup
1
650 g drobných červených brambor, vydrhnutých, uvařte v osolené vodě doměkka, cca 15 minut. Na zálivku prošlehejte: 100 g majonézy, 3 lžíce kefírového mléka, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci hrubozrnné hořčice, 1 nasekaný svazek kopru (trochu odložte). Brambory nakrájejte na kousky a smíchejte s 30 g nasekaného řapíkového celeru, 1/2 červené cibule, na kostičky, a posypte 1 lžičkou soli a 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře.
2
Polijte zálivkou tak, aby vše pokryla; zbylou uložte do chladničky, bude-li třeba, přidáte ji do salátu později. Posypte zbylým koprem.