Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z červených brambor
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1434 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 86 g
Tuky 90 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky výrazných chutí

Suroviny

vydrhnuté
majonéza 100 g
hořčice dijonská 1 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
kopr 1 svazek
řapíkatý celer 30 g
sůl 1 ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý

Postup

1

650 g drobných červených brambor, vydrhnutých, uvařte v osolené vodě doměkka, cca 15 minut. Na zálivku prošlehejte: 100 g majonézy, 3 lžíce kefírového mléka, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci hrubozrnné hořčice, 1 nasekaný svazek kopru (trochu odložte). Brambory nakrájejte na kousky a smíchejte s 30 g nasekaného řapíkového celeru, 1/2 červené cibule, na kostičky, a posypte 1 lžičkou soli a 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře.

2

Polijte zálivkou tak, aby vše pokryla; zbylou uložte do chladničky, bude-li třeba, přidáte ji do salátu později. Posypte zbylým koprem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...