Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z vodního melounu s bylinkami a sýrem

Salát z vodního melounu s bylinkami a sýrem

3.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1178 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 12 g
Tuky 105 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se spojením různých druhů sýrů a melounů se často setkáte na jihu Evropy, stejně jako s vůní máty. Pružný sýr halumi je řeckou specialitou.

Suroviny

1 kg
dužina vodního melounu zralý
máta 1 svazek
čerstvá
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý
petrželka 1 svazek
pouze listy
sýr 250 g
halumi, lze nahradit např. neuzená parenica/ sýrem jadel, na plátky
štáva a kůra
olivový olej 4 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1
Meloun zbavte peciček a nakrájejte na trojúhelníčky. Pak ho dejte do mísy a posypte lístky bylinek.

2
Silnostěnnou pánev, nejlépe grilovací, rozehřejte a opečte na ní plátky sýra, zhruba třicet vteřin po každé straně. Sýr tím výrazně získá na chuti a také bude mít zajímavější konzistenci. Nechte plátky sýra trochu vychladnout a přidejte je k melounu.

3
Citronovou šťávu i kůru prošlehejte s olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem; se solí opatrně, pokud jste místo halumi zvolili sýr jadel - bývá hodně slaný.

4
Přelijte salát zálivkou, opatrně promíchejte a ihned podávejte, nejlépe s plátky pečiva opečenými nasucho (využijte pánev, ve které jste opékali sýr).

Komentáře

04.09.2007 22:30
Recept se nachází v č.5/06, str.39

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...