0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z vodního melounu s bylinkami a sýrem

Salát z vodního melounu s bylinkami a sýrem

2.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1178 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 12 g
Tuky 105 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se spojením různých druhů sýrů a melounů se často setkáte na jihu Evropy, stejně jako s vůní máty. Pružný sýr halumi je řeckou specialitou.

Suroviny

1 kg
dužina vodního melounu zralý
máta 1 svazek
čerstvá
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý
petrželka 1 svazek
pouze listy
sýr 250 g
halumi, lze nahradit např. neuzená parenica/ sýrem jadel, na plátky
citron 1 ks
štáva a kůra
olivový olej 4 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Meloun zbavte peciček a nakrájejte na trojúhelníčky. Pak ho dejte do mísy a posypte lístky bylinek.

2.  Silnostěnnou pánev, nejlépe grilovací, rozehřejte a opečte na ní plátky sýra, zhruba třicet vteřin po každé straně. Sýr tím výrazně získá na chuti a také bude mít zajímavější konzistenci. Nechte plátky sýra trochu vychladnout a přidejte je k melounu.

3.  Citronovou šťávu i kůru prošlehejte s olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem; se solí opatrně, pokud jste místo halumi zvolili sýr jadel – bývá hodně slaný.

4.  Přelijte salát zálivkou, opatrně promíchejte a ihned podávejte, nejlépe s plátky pečiva opečenými nasucho (využijte pánev, ve které jste opékali sýr).

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč