Se spojením různých druhů sýrů a melounů se často setkáte na jihu Evropy, stejně jako s vůní máty. Pružný sýr halumi je řeckou specialitou.
1. Meloun zbavte peciček a nakrájejte na trojúhelníčky. Pak ho dejte do mísy a posypte lístky bylinek.
2. Silnostěnnou pánev, nejlépe grilovací, rozehřejte a opečte na ní plátky sýra, zhruba třicet vteřin po každé straně. Sýr tím výrazně získá na chuti a také bude mít zajímavější konzistenci. Nechte plátky sýra trochu vychladnout a přidejte je k melounu.
3. Citronovou šťávu i kůru prošlehejte s olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem; se solí opatrně, pokud jste místo halumi zvolili sýr jadel – bývá hodně slaný.
4. Přelijte salát zálivkou, opatrně promíchejte a ihned podávejte, nejlépe s plátky pečiva opečenými nasucho (využijte pánev, ve které jste opékali sýr).
2. Silnostěnnou pánev, nejlépe grilovací, rozehřejte a opečte na ní plátky sýra, zhruba třicet vteřin po každé straně. Sýr tím výrazně získá na chuti a také bude mít zajímavější konzistenci. Nechte plátky sýra trochu vychladnout a přidejte je k melounu.
3. Citronovou šťávu i kůru prošlehejte s olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem; se solí opatrně, pokud jste místo halumi zvolili sýr jadel – bývá hodně slaný.
4. Přelijte salát zálivkou, opatrně promíchejte a ihned podávejte, nejlépe s plátky pečiva opečenými nasucho (využijte pánev, ve které jste opékali sýr).
Komentáře
Anonym
04.09.2007 22:30
Apetit 5/06