0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtovo-citronová zálivka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 267 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 13 g
Tuky 17 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná, rychlá a především chutná zálivka k římskému nebo hlávkovému salátu.

Suroviny

jogurt 200 g
zakysaná smetana 5 PL
víno bílé 2 PL
citronová štáva 2 PL
citronová kůra
podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
cukr špetka
meduňka lístky
najemno nasekané, dle chuti

Postup

1

Všechny uvedené suroviny smíchejte.

2

Hotovou zálivku použijte k ledovému, římskému či hlávkovému salátu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit