Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 10 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 267 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 13 g
Tuky 17 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná, rychlá a především chutná zálivka k římskému nebo hlávkovému salátu.

Suroviny

jogurt 200 g
zakysaná smetana 5 PL
víno bílé 2 PL
citronová štáva 2 PL
citronová kůra
podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
cukr špetka
meduňka lístky
najemno nasekané, dle chuti

Všechno smíchejte. Jezte třeba k ledovému, římskému či hlávkovému salátu.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit