Makovotřešňový koláč se sušenkovou drobenkou

Makovotřešňový koláč se sušenkovou drobenkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5768 kcal
Bílkoviny 101 g
Cukr 659 g
Tuky 289 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vláčné jogurtové těsto s mákem, voňavé třešně a křupavá drobenka jsou dokonalá kombinace!

Suroviny

třešně 400 g
odpeckované
krupicový cukr 3 PL
moučkový cukr
na poprášení, lze vynechat
Na těsto
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 3 PL
mák celý 100 g
mletý
krupicový cukr 225 g
citronová kůra
z jednoho biocitronu
máslo 150 g
rozpuštěné
150 g
bílý jogurt z plnotučného mléka
vejce 3 ks
Na drobenku
25 g
mandlových sušenek Amaretti
mouka pšeničná hrubá 150 g
krupicový cukr 75 g
máslo 100 g
změklé

1 Třešně dejte do kastrůlku s krupicovým cukrem a za stálého míchání vařte 2 minuty. Vypněte a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Dno dortové formy o průměru 28 cm lehce vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Formu zavřete a přečnívající papír odstřihněte.

2 Sušenky zavřete do pevného plastového sáčku a rozdrťte válečkem nebo je krátce promixujte. Spolu s ostatními přísadami na drobenku je nasypte do mísy a buď prsty, nebo hnětacími háky elektrického šlehače zpracujte drobenku.

3 V míse promíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a mák. Přidejte cukr, citronovou kůru, máslo, jogurt a vejce a prošlehejte ručním elektrickým šlehačem. Těsto nalijte do připravené formy.

4 Na těsto ve formě naskládejte okapané třešně a zlehka je přitlačte. Drobenku mírně promačkejte rukama a nasypte ji na třešně. Koláč pečte v předehřáté troubě na druhé pozici odspoda 45–50 minut. Vyjměte z trouby a nechte ve formě vychladnout na mřížce. Před podáváním podle chuti poprašte moučkovým cukrem.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit