Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Makovotřešňový koláč se sušenkovou drobenkou
Makovotřešňový koláč se sušenkovou drobenkou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Makovotřešňový koláč se sušenkovou drobenkou

3.6/5 Počet hodnocení: 90
Do hodiny Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5704 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 691 g
Tuky 299 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné jogurtové těsto s mákem, voňavé třešně a křupavá drobenka jsou dokonalá kombinace!

Suroviny

odpeckované
na poprášení, lze vynechat
Na těsto
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
mák mletý 100 g
z jednoho biocitronu
máslo 150 g
rozpuštěné
z plnotučného mléka
vejce 3 ks
Na drobenku
sušenky 25 g
mandlové amaretti
mouka pšeničná hrubá 150 g
máslo 100 g
změklé

Postup

1

Třešně dejte do kastrůlku s krupicovým cukrem a za stálého míchání vařte 2 minuty. Vypněte a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Dno dortové formy o průměru 28 cm lehce vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Formu zavřete a přečnívající papír odstřihněte.

2

Sušenky zavřete do pevného plastového sáčku a rozdrťte válečkem nebo je krátce promixujte. Spolu s ostatními přísadami na drobenku je nasypte do mísy a buď prsty, nebo hnětacími háky elektrického šlehače zpracujte drobenku.

3

V míse promíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a mák. Přidejte cukr, citronovou kůru, máslo, jogurt a vejce a prošlehejte ručním elektrickým šlehačem. Těsto nalijte do připravené formy.

4

Na těsto ve formě naskládejte okapané třešně a zlehka je přitlačte. Drobenku mírně promačkejte rukama a nasypte ji na třešně. Koláč pečte v předehřáté troubě na druhé pozici odspoda 45–50 minut. Vyjměte z trouby a nechte ve formě vychladnout na mřížce. Před podáváním podle chuti poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...