Studená večeře nemusí být žádná znouzectnost. Vsaďte na sendviče s krůtím salátem a uvidíte, že je rodina bude brzy vyžadovat znovu. Šťavnaté jablko, štiplavá cibulka a pošírované krůtí maso je totiž po čertech fantastická kombinace.
Suroviny
Postup
Do hrnce vlijte asi litr a půl vody, přidejte plátky citronu, petrželku, přiveďte k varu, vložte krůtí prsa (měla by být zcela potopená) a na mírném plameni vařte cca 10–15 minut, aby bylo maso uvařené. Vyjměte, nechte vychladnout a nakrájejte je na kousky velikosti sousta.
Maso dejte do mísy, přidejte jablka, cibuli a celer. V misce prošlehejte majonézu, hořčici, ocet a dochuťte solí a pepřem. Přilijte ke krůtě a promíchejte.
Pečivo prořízněte, dospod vložte 2 listy salátu, navrch dejte salát a přiklopte. Podávejte.
NĚCO NAVÍC
Salát můžete odlehčit, pokud část majonézy nahradíte jogurtem nebo zakysanou smetanou. Pečivu zase prospěje opečení nasucho. Salát je však jednoznačně nejlepší jen tak v misce, kdy ho jíte lžící a pečivo jen přikusujete.