Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič s krůtím salátem
Sendvič s krůtím salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sendvič s krůtím salátem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1882 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 58 g
Tuky 125 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Studená večeře nemusí být žádná znouzectnost. Vsaďte na sendviče s krůtím salátem a uvidíte, že je rodina bude brzy vyžadovat znovu. Šťavnaté jablko, štiplavá cibulka a pošírované krůtí maso je totiž po čertech fantastická kombinace. 

Suroviny

nakrájené na tenká kolečka
petrželka 4 snítky
hladkolistá
podélně překrojená
nakrájené na kostičky
nakrájená nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
majonéza hrnku
hořčice dijonská 2 PL
vinný ocet červený 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kopr 1 hrst
čerstvý
k podávání (ciabatta, housky nebo opečený kváskový chléb)
římský salát
nebo little gem, k podávání

Postup

1

Do hrnce vlijte asi litr a půl vody, přidejte plátky citronu, petrželku, přiveďte k varu, vložte krůtí prsa (měla by být zcela potopená) a na mírném plameni vařte cca 10–15 minut, aby bylo maso uvařené. Vyjměte, nechte vychladnout a nakrájejte je na kousky velikosti sousta.

2

Maso dejte do mísy, přidejte jablka, cibuli a celer. V misce prošlehejte majonézu, hořčici, ocet a dochuťte solí a pepřem. Přilijte ke krůtě a promíchejte.

3

Pečivo prořízněte, dospod vložte 2 listy salátu, navrch dejte salát a přiklopte. Podávejte.

NĚCO NAVÍC
Salát můžete odlehčit, pokud část majonézy nahradíte jogurtem nebo zakysanou smetanou. Pečivu zase prospěje opečení nasucho. Salát je však jednoznačně nejlepší jen tak v misce, kdy ho jíte lžící a pečivo jen přikusujete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín