Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič se šunkou a křenovým coleslawem

Křupavý a pěkně pikantní

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ rozležení
PT15M
Sendvič Americká

Ingredience

    • celozrnné housky či bagetky
    • 150 g krájené šunky nebo cikánské či debrecínské pečeně (může být i rostbíf nebo uzené maso)
    • pěkný hlávkový salát nebo polníček na obložení

    NA COLESLAW

    • 1/2 malé hlávky zelí, nakrouhané najemno
    • 3 mrkve, nastrouhané nahrubo
    • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
    • sůl, pepř a cukr na dochucení
    • 200 g majonézy
    • 3 lžíce zakysané smetany
    • 4 lžíce strouhaného křenu
    • šťáva z 1/2 citronu

Příprava jídla

1 Na salát promíchejte zelí, mrkev a šalotku. Osolte a pár minut promačkávejte rukama – zelí tím zkřehne. Pak přidejte ostatní přísady na coleslaw, opepřete a dotáhněte chuť špetkou cukru. Nechte hodinu v chladu rozležet.

2 Pečivo prořízněte, naplňte salátem coleslaw a obložte šunkou či pečení. Ozdobte salátem a podávejte. Nebo můžete pečivo, pečeni, coleslaw a zelený salát rozložit na stůl v rámci bufetu a nechat hosty, ať si sendvič naplní sami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí balíčky s citronovo-křenovým máslem

Křenová omáčka z Lokálu

Bramborový salát s křenem a ředkvičkami

Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou

Křen

Přidat komentář