Sladké kuře Dakgangjeong

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Sladké kuře Dakgangjeong

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 500 g
sůl
pepř
česnek 0.5
zázvor (čerstvý) 0.5
strouhaný
víno rýžové 1 PL
škrob 2 PL
olej
na smažení
arašídy hrst
sezamová semínka
Omáčka
sójová omáčka 1 PL
víno rýžové 3 PL
rýžový ocet 2 PL
1 PL
gochujang červená chiilli pasta
med 3 PL
sezamový olej 2
třtinový cukr 2 PL
česnek 1 PL
1
pepř

Kuřecí řízky očistíme od blan a nakrájíme na větší kousky. Smícháme se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Necháme 30 minut odležet při pokojové teplotě.

Všechny přísady na omáčku smícháme v pánvi a přivedeme k varu. Necháme probublávat asi 4 minuty než zhoustne a vmícháme škrob.

Rozehřejeme olej a postupně, zprudka 1-2 minuty smažíme ochucené maso. Osmažené kousky vkládáme přímo do omáčky a promícháme. Podáváme posipané sezamovým semínkem a arašídy.

(FD 2017/3)

Autor: cihlicka

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit