Suroviny
kuřecí stehenní řízky
500
g
sůl
pepř
česnek
½
zázvor (čerstvý)
½
strouhaný
víno rýžové
1
PL
škrob
2
PL
olej
na smažení
arašídy
hrst
sezamová semínka
Omáčka
sójová omáčka
1
PL
víno rýžové
3
PL
rýžový ocet
2
PL
1
PL
gochujang červená chiilli pasta
med
3
PL
sezamový olej
2
třtinový cukr
2
PL
česnek
1
PL
1
pepř
Kuřecí řízky očistíme od blan a nakrájíme na větší kousky. Smícháme se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Necháme 30 minut odležet při pokojové teplotě.
Všechny přísady na omáčku smícháme v pánvi a přivedeme k varu. Necháme probublávat asi 4 minuty než zhoustne a vmícháme škrob.
Rozehřejeme olej a postupně, zprudka 1-2 minuty smažíme ochucené maso. Osmažené kousky vkládáme přímo do omáčky a promícháme. Podáváme posipané sezamovým semínkem a arašídy.
(FD 2017/3)