Kuřecí stehýnka nasladko tvoří s chřestem skvělý pár. Jestli zrovna nemáte chuť na maso, zkuste variantu s tofu nebo seitanem. Výtečné!
Suroviny
med
4
PL
sójová omáčka
4
PL
citronová šťáva
4
PL
kuřecí stehna
4
ks
vykoštěná, každé cca 200 g
olej
na vymazání pekáčku
sůl
hrubá
pepř
chřest zelený
600
g
oloupaný
cibule červená
4
ks
středně velké
Postup
1
V misce smíchejte med, sójovou omáčku a citronovou šťávu; směsí jemně potřete kuřecí maso. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Pekáček vymažte olejem, rozložte do něj plátky masa, opepřete, posypte hrubou solí a pečte pod grilem tři až pět minut.
2
Vždy pět stonků chřestu svažte provázkem a vše pak dvě minuty povařte. Pak je potřete zbylou marinádou a přidejte spolu s cibulemi do pekáčku. Maso trochu podlijte, posypte hrubou solí a ještě osm minut grilujte. Podávejte s chřestem, cibulemi a vypečenou šťávou. Můžete odstranit provázek.
Komentáře