Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Stehýnka na medu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 109 g
Tuky 72 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí stehýnka nasladko tvoří s chřestem skvělý pár. Jestli zrovna nemáte chuť na maso, zkuste variantu s tofu nebo seitanem. Výtečné!

Suroviny

med 4 PL
sójová omáčka 4 PL
vykoštěná, každé cca 200 g
olej
na vymazání pekáčku
sůl
hrubá
pepř
oloupaný
středně velké

Postup

1

V misce smíchejte med, sójovou omáčku a citronovou šťávu; směsí jemně potřete kuřecí maso. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Pekáček vymažte olejem, rozložte do něj plátky masa, opepřete, posypte hrubou solí a pečte pod grilem tři až pět minut.

2

Vždy pět stonků chřestu svažte provázkem a vše pak dvě minuty povařte. Pak je potřete zbylou marinádou a přidejte spolu s cibulemi do pekáčku. Maso trochu podlijte, posypte hrubou solí a ještě osm minut grilujte. Podávejte s chřestem, cibulemi a vypečenou šťávou. Můžete odstranit provázek.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

04.09.2007 22:09
Recept se nachází v č.5/06, str.19

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...