Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s křupavým fenyklem a kuřetem s kouřovou příchutí

Salát s křupavým fenyklem a kuřetem s kouřovou příchutí

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1719 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 105 g
Tuky 76 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělá a rychlá večeře, kterou je nejlepší si vychutnat po horkém letním dnu se skleničkou lehkého vína.

Suroviny

na proužky
česnek 4 stroužky
drcený
fenyklová semínka 2 ČL
olivový olej 4 PL
mouka rýžová 100 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nakrájená horizontálně na tenké plátky
lehce prošlehané
slunečnicový olej
na smažení
2 ks
salát little gem lze nahradit jinými mini verzemi salátu, rozkrojené podélně na osminky
Na zálivku
3 PL
sherry ocet lze nahradit jiným nasládlým octem
olivový olej extra panenský 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1
1 Dobře prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou.

2 V míse důkladně promíchejte kuře, česnek, papriku, fenyklová semínka a špetku soli. V nepřilnavé pánvi na rozehřátém olivovém oleji kuřecí kousky zprudka smažte 2-3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a uchovejte horké.

3 V míse promíchejte rýžovou mouku, sůl a pepř. Fenyklové proužky obalte nejdřív v bílcích a pak v ochucené mouce. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje a na středním plameni smažte fenykl 2 minuty dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Rozdělte ho spolu s kuřetem a salátem na talíře a pokapejte připravenou zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín