0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s křupavým fenyklem a kuřetem s kouřovou příchutí

Salát s křupavým fenyklem a kuřetem s kouřovou příchutí

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1719 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 105 g
Tuky 76 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělá a rychlá večeře, kterou je nejlepší si vychutnat po horkém letním dnu se skleničkou lehkého vína.

Suroviny

kuřecí prsa 400 g
na proužky
česnek 4 stroužky
drcený
paprika mletá sladká 1 ČL
uzená
fenyklová semínka 2 ČL
olivový olej 4 PL
mouka rýžová 100 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
fenykl 1
nakrájená horizontálně na tenké plátky
bílek 2 ks
lehce prošlehané
slunečnicový olej
na smažení
2 ks
salát little gem lze nahradit jinými mini verzemi salátu, rozkrojené podélně na osminky
Na zálivku
3 PL
sherry ocet lze nahradit jiným nasládlým octem
olivový olej extra panenský 1 PL
krupicový cukr 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Dobře prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou.

2 V míse důkladně promíchejte kuře, česnek, papriku, fenyklová semínka a špetku soli. V nepřilnavé pánvi na rozehřátém olivovém oleji kuřecí kousky zprudka smažte 2–3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a uchovejte horké.

3 V míse promíchejte rýžovou mouku, sůl a pepř. Fenyklové proužky obalte nejdřív v bílcích a pak v ochucené mouce. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje a na středním plameni smažte fenykl 2 minuty dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Rozdělte ho spolu s kuřetem a salátem na talíře a pokapejte připravenou zálivkou.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit