Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný koláč s kuřecím masem a sýrem brie

Zeleninu v koláči můžete různě obměňovat, hodí se například mražený hrášek nebo špenát či mangold, spařené horkou vodou a potom dobře okapané.

 

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Koláč

Ingredience

    • olivový olej na potření (nejlépe ve spreji)
    • 8 plátů těsta filo (prodává Marks & Spencer či prodejny řeckých specialit, např. Olympia) či yufka (podobné těsto z obchodů s arabskými potravinami)
    • cca 1 lžíce kořenicí směsi dukka (viz Něco navíc)
    • 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
    • 6 vajec
    • 200 g zakysané smetany (raději tučnější 15–18%, ale ne crème fraîche)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 svazek zeleného chřestu, zbavený dřevnatých konců
    • cca 250 g natrhaného pečeného kuřecího masa či koupeného grilovaného kuřete
    • cca 200 g sýra brie, vychlazeného a nakrájeného na tenké plátky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Obdélníkovou zapékací mísu o rozměrech cca 27 x 18 cm, hlubokou 5 cm vymažte nebo poprašte olejem.

2 Na čistou pracovní plochu položte 1 plát těsta filo. Potřete či poprašte ho olejem a posypte trochou dukky. Zakryjte dalším plátem těsta. Zopakujte do spotřebování těsta. Opatrně přeneste do připravené zapékací mísy. Okraje těsta nechte přečnívat. Těsto na dně posypte jarní cibulkou.

3 V misce prošlehejte vejce se zakysanou smetanou. Pořádně osolte a opepřete. Nalijte na těsto ve formě. Poklaďte chřestem, kuřecím masem a sýrem brie. Okraje těsta zvedněte a nařaste. Pečte 20–25 minut, aby náplň ztuhla a koláč zezlátl.

NĚCO NAVÍC
Na dukku smíchejte 2 lžičky sezamu, 1/2 lžičky koriandrových semínek, podrcených, 1–2 lžičky drcených lískových oříšků, 1/2 lžičky mletého římského kmínu a drcený pepř podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvová polévka s rýží

Vepřové klobásky se špenátem a česnekovo-kaparovými bramborami

Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky

Noky s hráškem, mátou a mandlemi

REKLAMA

Přidat komentář