Zeleninu v koláči můžete různě obměňovat, hodí se například mražený hrášek nebo špenát či mangold, spařené horkou vodou a potom dobře okapané.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Obdélníkovou zapékací mísu o rozměrech cca 27 x 18 cm, hlubokou 5 cm vymažte nebo poprašte olejem.
Na čistou pracovní plochu položte 1 plát těsta filo. Potřete či poprašte ho olejem a posypte trochou dukky. Zakryjte dalším plátem těsta. Zopakujte do spotřebování těsta. Opatrně přeneste do připravené zapékací mísy. Okraje těsta nechte přečnívat. Těsto na dně posypte jarní cibulkou.
V misce prošlehejte vejce se zakysanou smetanou. Pořádně osolte a opepřete. Nalijte na těsto ve formě. Poklaďte chřestem, kuřecím masem a sýrem brie. Okraje těsta zvedněte a nařaste. Pečte 20–25 minut, aby náplň ztuhla a koláč zezlátl.
NĚCO NAVÍC
Na dukku smíchejte 2 lžičky sezamu, 1/2 lžičky koriandrových semínek, podrcených, 1–2 lžičky drcených lískových oříšků, 1/2 lžičky mletého římského kmínu a drcený pepř podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů )