Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mrkvová polévka s rýží

Rodinné jídlo jedna báseň: jemná polévka potěší všechny od předškoláků až po babičky a dědečky.

 

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 4 mrkve, nakrájené na silnější nudličky
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1,2 litru zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • 50 g obyčejné nebo dlouhozrnné rýže
    • 200 ml smetany ke šlehání (nebo méně, podle chuti)
    • 1 lžička citronové šťávy (nebo víc podle chuti) + klínky či plátky citronu na ozdobení
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hladkolistá petrželka na posypání

Příprava jídla

1 V hluboké nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo, vsypte cibuli a opékejte na středním ohni 2 minuty. Přidejte mrkev a opékejte další 3 minuty. Pak poprašte moukou a opékejte půl minuty. Zalijte vývarem, promíchejte, vsypte rýži a vařte zhruba 15 minut (nebo podle údajů na obalu), aby byla rýže hotová. Občas promíchejte.

2 Poté zjemněte smetanou, dolaďte citronovou šťávou, osolte a opepřete, míchejte a další minutu prohřívejte.

3 Ještě horké podávejte, doplněné nasekanou petrželkou a podle chuti ozdobené citronem.

NĚCO NAVÍC
Polévka je nejlepší čerstvě uvařená, v průběhu chladnutí i chlazení totiž kvůli obsažené rýži houstne. Výsledný ‚nákyp’ je ale také chutný, dokonce i zastudena. Pokud byste chtěli zhoustlou polévku ohřívat, rozřeďte ji trochou mléka nebo vývaru, popřípadě vařící vody.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřové klobásky se špenátem a česnekovo-kaparovými bramborami

Slaný koláč s kuřecím masem a sýrem brie

Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky

Noky s hráškem, mátou a mandlemi

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zatim nejhorší recept co jsem tu našel. Polévka se dá jíst tak 10 minut po uvaření, následná kaše už poživatelná moc není takže pokud nesníte hned, můžete vyhodit.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Patriku,
mrzí nás, že jsme se polévkou netrefili do vašeho vkusu – jak se říká, není na světě recept ten, co by se zavděčil lidem všem… :-) Nicméně bychom chtěli podoktnout, že varování ohledně houstnutí polévky v receptu uvedeno je. Někomu může kašovitá struktura vyhovovat, někoho odpuzuje. Je nám líto, že jste natrefil zrovna na recept, který vám nevyhovuje. Ale máme na webu stovky dalších polévek, tak nám – prosím – zachovejte přízeň a zkuste jiný recept. Třeba to vyjde příště! :-)

Přidat komentář