0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Noky s hráškem, mátou a mandlemi

Noky s hráškem, mátou a mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Noky s hráškem, mátou a mandlemi

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3492 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 288 g
Tuky 201 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stejně skvělá jako k bramborovým nokům bude mátovo-hrášková omáčka i k nokům z ricotty nebo k novým bramborám.

Suroviny

olivový olej panenský 120 ml
+ na opékání
pórek 1 ks
omytý, nakrájený nadrobno
sůl ½ ČL
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 450 g
prolitý v cedníku horkou vodou a okapaný
gnocchi bramborové 500 g
kupované
česnek 2 stroužky
nahrubo nakrájený
mandle 100 g
neloupané, nasucho opražené dokřupava
nastrouhaný najemno + k podávání
máta 1 svazek
menší + na ozdobení
velký, kůra a šťáva
ricotta 250 g
1 kelímek

1 Ve velkém rendlíku s těžkým dnem na mírném až středním ohni rozehřejte pár lžic olivového oleje a za občasného míchání opékejte pórek 15–20 minut. Osolte a opepřete a vsypte 350 g hrášku. Míchejte další minutu či dvě, aby se hrášek prohřál. Odstavte. Mezitím uvařte noky podle návodu na obalu.

2 V robotu, mixéru či sekáčku rozsekejte dohladka zbývající hrášek s česnekem, 60 g mandlí, 20 g parmazánu, mátovými lístky, citronovou šťávou a 120 ml olivového oleje. Dolaďte solí, pepřem či citronem. Odložte.

3 Scezené noky vmíchejte do hrášku s pórkem a prohřejte na středním ohni. Přidejte trochu mátovo-hráškové omáčky a prohřívejte 1–2 minuty. (Omáčku nejspíš nespotřebujete všechnu – druhý den je skvělá k těstovinám.)

4 Podávejte rozdělené do misek nebo na talíře, s rozdrobenou ricottou, posypané citronovou kůrou, dalšími mátovými lístky, podrcenými či nasekanými zbylými mandlemi a dalším parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč