0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Noky s hráškem, mátou a mandlemi

Noky s hráškem, mátou a mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Noky s hráškem, mátou a mandlemi

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3492 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 288 g
Tuky 201 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stejně skvělá jako k bramborovým nokům bude mátovo-hrášková omáčka i k nokům z ricotty nebo k novým bramborám.

Suroviny

olivový olej panenský 120 ml
+ na opékání
pórek 1 ks
omytý, nakrájený nadrobno
sůl 0.5 ČL
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 450 g
prolitý v cedníku horkou vodou a okapaný
gnocchi bramborové 500 g
kupované
česnek 2 stroužky
nahrubo nakrájený
mandle 100 g
neloupané, nasucho opražené dokřupava
parmazán 20 g
nastrouhaný najemno + k podávání
máta 1 svazek
menší + na ozdobení
citron 1 ks
velký, kůra a šťáva
ricotta 250 g
1 kelímek

1 Ve velkém rendlíku s těžkým dnem na mírném až středním ohni rozehřejte pár lžic olivového oleje a za občasného míchání opékejte pórek 15–20 minut. Osolte a opepřete a vsypte 350 g hrášku. Míchejte další minutu či dvě, aby se hrášek prohřál. Odstavte. Mezitím uvařte noky podle návodu na obalu.

2 V robotu, mixéru či sekáčku rozsekejte dohladka zbývající hrášek s česnekem, 60 g mandlí, 20 g parmazánu, mátovými lístky, citronovou šťávou a 120 ml olivového oleje. Dolaďte solí, pepřem či citronem. Odložte.

3 Scezené noky vmíchejte do hrášku s pórkem a prohřejte na středním ohni. Přidejte trochu mátovo-hráškové omáčky a prohřívejte 1–2 minuty. (Omáčku nejspíš nespotřebujete všechnu – druhý den je skvělá k těstovinám.)

4 Podávejte rozdělené do misek nebo na talíře, s rozdrobenou ricottou, posypané citronovou kůrou, dalšími mátovými lístky, podrcenými či nasekanými zbylými mandlemi a dalším parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit