Vepřové klobásky se špenátem a česnekovo-kaparovými bramborami

Vepřové klobásky se špenátem a česnekovo-kaparovými bramborami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3432 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 217 g
Tuky 225 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česnekovo-kaparové brambory si zamilujete!

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané a nahrubo nakrájené
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 3 snítky
lze nahradit 1 snítkou libečku
rostlinný olej 1 PL
česnek 2 stroužky
nadrobno
kapary 2 PL
propláchnuté
máslo 30 g
změklé
klobása 500 g
tepelně neopracovaná
cibule 1 ks
střední, na kolečka
vývar kuřecí 150 ml
lze nahradit zeleninovým
smetana ke šlehání 4 PL
baby špenát 200 g
citronová štáva
podle chuti

1 V rendlíku dejte vařit brambory do studené osolené vody s petrželkou či libečkem. (Budou se vařit asi 15 minut od dosažení varu.)

2 Mezitím v pánvi jemně prohřejte olej. Vsypte česnek a kapary a opékejte, aby se začaly zabarvovat. Děrovanou sběračkou přeneste do misky a vmíchejte změklé máslo.

3 Zesilte oheň a na pánvi opečte klobásky ze všech stran dohněda, pak je odložte stranou. Vsypte cibuli, přilijte trošku oleje a opékejte 8 minut, aby zezlátla a změkla. Vlijte vývar a nechte bublat 5–10 minut, aby se svařil na polovinu.

4 Uvařené brambory sceďte (odstraňte přitom petrželku či libeček) a nahrubo rozšťouchejte s česnekovo-kaparovým máslem.

Do zredukovaného vývaru vmíchejte smetanu, pak vložte klobásky, přiklopte a jemně prohřívejte na mírném ohni 10 minut, aby byly klobásky uvnitř hotové. Vmíchejte baby špenát a nechte zavadnout. Vlijte citronovou šťávu a pořádně osolte a opepřete. Podávejte s připravenými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit