Česnekovo-kaparové brambory si zamilujete!
Suroviny
Postup
V rendlíku dejte vařit brambory do studené osolené vody s petrželkou či libečkem. (Budou se vařit asi 15 minut od dosažení varu.)
Mezitím v pánvi jemně prohřejte olej. Vsypte česnek a kapary a opékejte, aby se začaly zabarvovat. Děrovanou sběračkou přeneste do misky a vmíchejte změklé máslo.
Zesilte oheň a na pánvi opečte klobásky ze všech stran dohněda, pak je odložte stranou. Vsypte cibuli, přilijte trošku oleje a opékejte 8 minut, aby zezlátla a změkla. Vlijte vývar a nechte bublat 5–10 minut, aby se svařil na polovinu.
Uvařené brambory sceďte (odstraňte přitom petrželku či libeček) a nahrubo rozšťouchejte s česnekovo-kaparovým máslem.
Do zredukovaného vývaru vmíchejte smetanu, pak vložte klobásky, přiklopte a jemně prohřívejte na mírném ohni 10 minut, aby byly klobásky uvnitř hotové. Vmíchejte baby špenát a nechte zavadnout. Vlijte citronovou šťávu a pořádně osolte a opepřete. Podávejte s připravenými bramborami.