0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové klobásky se špenátem a česnekovo-kaparovými bramborami

Vepřové klobásky se špenátem a česnekovo-kaparovými bramborami

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3432 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 217 g
Tuky 225 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česnekovo-kaparové brambory si zamilujete!

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané a nahrubo nakrájené
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 3 snítky
lze nahradit 1 snítkou libečku
rostlinný olej 1 PL
česnek 2 stroužky
nadrobno
kapary 2 PL
propláchnuté
máslo 30 g
změklé
tepelně neopracovaná
cibule 1 ks
střední, na kolečka
vývar kuřecí 150 ml
lze nahradit zeleninovým
citronová šťáva
podle chuti

Postup

1

V rendlíku dejte vařit brambory do studené osolené vody s petrželkou či libečkem. (Budou se vařit asi 15 minut od dosažení varu.)

2

Mezitím v pánvi jemně prohřejte olej. Vsypte česnek a kapary a opékejte, aby se začaly zabarvovat. Děrovanou sběračkou přeneste do misky a vmíchejte změklé máslo.

3

Zesilte oheň a na pánvi opečte klobásky ze všech stran dohněda, pak je odložte stranou. Vsypte cibuli, přilijte trošku oleje a opékejte 8 minut, aby zezlátla a změkla. Vlijte vývar a nechte bublat 5–10 minut, aby se svařil na polovinu.

4

Uvařené brambory sceďte (odstraňte přitom petrželku či libeček) a nahrubo rozšťouchejte s česnekovo-kaparovým máslem.

5

Do zredukovaného vývaru vmíchejte smetanu, pak vložte klobásky, přiklopte a jemně prohřívejte na mírném ohni 10 minut, aby byly klobásky uvnitř hotové. Vmíchejte baby špenát a nechte zavadnout. Vlijte citronovou šťávu a pořádně osolte a opepřete. Podávejte s připravenými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....
Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč