0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky

Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4010 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 599 g
Tuky 90 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapivá a překvapivě návyková kombinace chutí

Suroviny

olivový olej panenský 4 PL
česnek 3 stroužky
drcené
cibule červená 1 ks
střední, nadrobno
chilli paprička 1 ks
dlouhá (jemnější), nadrobno
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
oregano 1 PL
čerstvé
sůl
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
treska 600 g
nakrájená na 8 velkých kusů (viz Něco navíc)
pečivo 6 plátků
4–8 plátků podle velikosti
sýr feta 100 g
rozdrobená
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná
fazolky zelené 200 g
podle potřeby rozpůlené, uvařené v páře (mohou být i mražené)

1 V misce smíchejte 2 lžíce oleje a 1/3 česneku. Zbylý olej rozehřejte v hlubší pánvi na středním ohni. Vsypte cibuli a polovinu chilli papričky, opékejte 5 minut do změknutí, asi 2 minuty před koncem přidejte zbývající česnek. Vlijte rajčata, vsypte oregano a osolte. Přiveďte k varu. Oheň ztlumte na střední až mírný. Nepřiklopené vařte 10–12 minut, aby omáčka zhoustla. Pak do omáčky vložte v jedné vrstvě rybu. Vařte 5–7 minut, aby se ryba provařila.

2 Mezitím potřete pečivo z jedné strany česnekovým olejem, potřenou stranou nahoru je rozložte na plech a pod grilem v troubě je opečte dozlatova.

3 Omáčku s rybou podle chuti osolte a opepřete, posypte fetou, petrželkou a zbývající chilli papričkou. Podávejte s česnekovými toustíky a fazolkami.

NĚCO NAVÍC
Tresku lze nahradit jinou mořskou bělomasou rybou, ze sladkovod- ních ryb pak třeba tilapií či pangasem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...

Obchod Apetit