Překvapivá a překvapivě návyková kombinace chutí. Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky potěší milovníky ryb i příznivce zdravé výživy.
Suroviny
Postup
V misce smíchejte 2 lžíce oleje a 1/3 česneku. Zbylý olej rozehřejte v hlubší pánvi na středním ohni.
Vsypte cibuli a polovinu chilli papričky, opékejte 5 minut do změknutí, asi 2 minuty před koncem přidejte zbývající česnek.
Vlijte rajčata, vsypte oregano a osolte. Přiveďte k varu. Oheň ztlumte na střední až mírný. Nepřiklopené vařte 10–12 minut, aby omáčka zhoustla.
Pak do omáčky vložte v jedné vrstvě rybu. Vařte 5–7 minut, aby se ryba provařila.
Mezitím potřete pečivo z jedné strany česnekovým olejem, potřenou stranou nahoru je rozložte na plech a pod grilem v troubě je opečte dozlatova.
Omáčku s rybou podle chuti osolte a opepřete, posypte fetou, petrželkou a zbývající chilli papričkou. Podávejte s česnekovými toustíky a fazolkami.
NĚCO NAVÍC
Tresku lze nahradit jinou mořskou bělomasou rybou, ze sladkovod- ních ryb pak třeba tilapií či pangasem.