Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená klobása
Smažená klobása
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená klobása

4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2094 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 8 g
Tuky 166 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do efektní spirály stočená vinná klobáska osmažená pěkně dozlatova by na vánočním stole neměla chybět.

Suroviny

vejce 2 ks
sůl
strouhanka
na obalování
rozmarýn 1 ČL
sušený
olej
na smažení
vařené, nebo bramborová kaše, k podávání

Postup

1

Klobásu rozdělte na čtyři porce, stočte a naskrz propíchněte špejlí. Vajíčka rozkvedlejte v misce s trochou vody a soli; do strouhanky zamíchejte rozmarýn. Klobásu postupně obalujte v mouce, rozšlehaném vajíčku a v rozmarýnové strouhance.

2

Obalené klobásy smažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi dozlatova. Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

13.09.2007 18:51
Recept se nachází v č.12/06, str.18

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...