Do efektní spirály stočená vinná klobáska osmažená pěkně dozlatova by na vánočním stole neměla chybět.
Suroviny
klobása vinná
600
g
mouka pšeničná hladká
na obalování
vejce
2
ks
sůl
strouhanka
na obalování
rozmarýn
1
ČL
sušený
olej
na smažení
vařené, nebo bramborová kaše, k podávání
Postup
1
Klobásu rozdělte na čtyři porce, stočte a naskrz propíchněte špejlí. Vajíčka rozkvedlejte v misce s trochou vody a soli; do strouhanky zamíchejte rozmarýn. Klobásu postupně obalujte v mouce, rozšlehaném vajíčku a v rozmarýnové strouhance.
2
Obalené klobásy smažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi dozlatova. Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Komentáře
Anonym
13.09.2007 18:51
Apetit 12/06