0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vinná klobása s králičím masem

Vinná klobása s králičím masem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Pro zkušené Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6759 kcal
Bílkoviny 367 g
Sacharidy 257 g
Tuky 463 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí lahoda, jakou v obchodě nekoupíte.

Suroviny

bůček 1 kg
bez kostí a kůže, na kostky
králičí maso 1 kg
bez kostí, na kostky
veka 1 ks
chlebíčková
víno bílé 200 ml
suché
hřebíček 3 ks
muškátový květ 1 špetka
nové koření 4 kuličky
citronová kůra 1 ČL
strouhané
sůl 50 g
cca
pepř bílý
mletý
střívka nebo-lií strunky (viz Něco navíc)
mouka pšeničná hladká
na poprášení

1 Veku nakrájejte na kostky a zvlhčete bílým vínem.

2 Maso a veku velmi jemně umelte v mlýnku na maso – nejlépe třikrát. Hřebíček a nové koření utlučte najemno v hmoždíři a spolu s ostatním kořením a solí jimi okořeňte jemnou mletou směs (ta se správně nazývá prát nebo dílo). Důkladně vše promíchejte, podle potřeby můžete zředit dalším vínem, smetanou ke šlehání nebo vodou – hmota by měla být stejně hustá, jako jsou kupované vinné klobásy. Kousek prátu si opečte na pánvi, ochutnejte a podle potřeby dosolte a dokořeňte.

3 Pomocí plnicího nástavce na mlýnku naplňte hmotu do propláchnutých střívek. Po každých asi 30 cm střívko zatočte.

4 Hotové klobásky stočte do spirály a zajistěte propíchnutím dvěma špejlemi. Poprašte hladkou moukou, aby nepraskaly, a na pánvi vyložené pomaštěným pečicím papírem je opečte z obou stran dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Přírodní střívka na klobásy se dají sehnat líp, než byste čekali. Těm úzkým a tenkým se říká strunky a koupíte je v Makru nebo v potřebách pro řezníky, například v pražské Holešovické tržnici u firmy Maso-Profit. Nejjednodušším řešením je ale požádat svého řezníka, aby je pro vás přivezl z velkoobchodu. My je takhle kupujeme u pana Kšány v Praze na Břevnově.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč