0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vinná klobása s králičím masem

Vinná klobása s králičím masem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Pro zkušené Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6759 kcal
Bílkoviny 367 g
Sacharidy 257 g
Tuky 463 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí lahoda, jakou v obchodě nekoupíte.

Suroviny

bůček 1 kg
bez kostí a kůže, na kostky
králičí maso 1 kg
bez kostí, na kostky
veka 1 ks
chlebíčková
víno bílé 200 ml
suché
hřebíček 3 ks
muškátový květ 1 špetka
nové koření 4 kuličky
citronová kůra 1 ČL
strouhané
sůl 50 g
cca
pepř bílý
mletý
střívka nebo-lií strunky (viz Něco navíc)
mouka pšeničná hladká
na poprášení

1 Veku nakrájejte na kostky a zvlhčete bílým vínem.

2 Maso a veku velmi jemně umelte v mlýnku na maso – nejlépe třikrát. Hřebíček a nové koření utlučte najemno v hmoždíři a spolu s ostatním kořením a solí jimi okořeňte jemnou mletou směs (ta se správně nazývá prát nebo dílo). Důkladně vše promíchejte, podle potřeby můžete zředit dalším vínem, smetanou ke šlehání nebo vodou – hmota by měla být stejně hustá, jako jsou kupované vinné klobásy. Kousek prátu si opečte na pánvi, ochutnejte a podle potřeby dosolte a dokořeňte.

3 Pomocí plnicího nástavce na mlýnku naplňte hmotu do propláchnutých střívek. Po každých asi 30 cm střívko zatočte.

4 Hotové klobásky stočte do spirály a zajistěte propíchnutím dvěma špejlemi. Poprašte hladkou moukou, aby nepraskaly, a na pánvi vyložené pomaštěným pečicím papírem je opečte z obou stran dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Přírodní střívka na klobásy se dají sehnat líp, než byste čekali. Těm úzkým a tenkým se říká strunky a koupíte je v Makru nebo v potřebách pro řezníky, například v pražské Holešovické tržnici u firmy Maso-Profit. Nejjednodušším řešením je ale požádat svého řezníka, aby je pro vás přivezl z velkoobchodu. My je takhle kupujeme u pana Kšány v Praze na Břevnově.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit