Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vinná klobása s králičím masem

Vinná klobása s králičím masem

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Pro zkušené Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6759 kcal
Bílkoviny 367 g
Sacharidy 257 g
Tuky 463 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí lahoda, jakou v obchodě nekoupíte.

Suroviny

bez kostí a kůže, na kostky
bez kostí, na kostky
veka 1 ks
chlebíčková
suché
nové koření 4 kuličky
strouhané
sůl 50 g
cca
pepř bílý
mletý
střívka nebo-li strunky (viz Něco navíc)

1 Veku nakrájejte na kostky a zvlhčete bílým vínem.

2 Maso a veku velmi jemně umelte v mlýnku na maso – nejlépe třikrát. Hřebíček a nové koření utlučte najemno v hmoždíři a spolu s ostatním kořením a solí jimi okořeňte jemnou mletou směs (ta se správně nazývá prát nebo dílo). Důkladně vše promíchejte, podle potřeby můžete zředit dalším vínem, smetanou ke šlehání nebo vodou – hmota by měla být stejně hustá, jako jsou kupované vinné klobásy. Kousek prátu si opečte na pánvi, ochutnejte a podle potřeby dosolte a dokořeňte.

3 Pomocí plnicího nástavce na mlýnku naplňte hmotu do propláchnutých střívek. Po každých asi 30 cm střívko zatočte.

4 Hotové klobásky stočte do spirály a zajistěte propíchnutím dvěma špejlemi. Poprašte hladkou moukou, aby nepraskaly, a na pánvi vyložené pomaštěným pečicím papírem je opečte z obou stran dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Přírodní střívka na klobásy se dají sehnat líp, než byste čekali. Těm úzkým a tenkým se říká strunky a koupíte je v Makru nebo v potřebách pro řezníky, například v pražské Holešovické tržnici u firmy Maso-Profit. Nejjednodušším řešením je ale požádat svého řezníka, aby je pro vás přivezl z velkoobchodu. My je takhle kupujeme u pana Kšány v Praze na Břevnově.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč