Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vinná klobása s králičím masem

Vinná klobása s králičím masem

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Pro zkušené Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6759 kcal
Bílkoviny 367 g
Sacharidy 257 g
Tuky 463 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí lahoda, jakou v obchodě nekoupíte.

Suroviny

bez kostí a kůže, na kostky
bez kostí, na kostky
veka 1 ks
chlebíčková
suché
nové koření 4 kuličky
strouhané
sůl 50 g
cca
pepř bílý
mletý
střívka nebo-li strunky (viz Něco navíc)

Postup

1

Veku nakrájejte na kostky a zvlhčete bílým vínem.

2

Maso a veku velmi jemně umelte v mlýnku na maso – nejlépe třikrát. Hřebíček a nové koření utlučte najemno v hmoždíři a spolu s ostatním kořením a solí jimi okořeňte jemnou mletou směs (ta se správně nazývá prát nebo dílo). Důkladně vše promíchejte, podle potřeby můžete zředit dalším vínem, smetanou ke šlehání nebo vodou – hmota by měla být stejně hustá, jako jsou kupované vinné klobásy. Kousek prátu si opečte na pánvi, ochutnejte a podle potřeby dosolte a dokořeňte.

3

Pomocí plnicího nástavce na mlýnku naplňte hmotu do propláchnutých střívek. Po každých asi 30 cm střívko zatočte.

4

Hotové klobásky stočte do spirály a zajistěte propíchnutím dvěma špejlemi. Poprašte hladkou moukou, aby nepraskaly, a na pánvi vyložené pomaštěným pečicím papírem je opečte z obou stran dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Přírodní střívka na klobásy se dají sehnat líp, než byste čekali. Těm úzkým a tenkým se říká strunky a koupíte je v Makru nebo v potřebách pro řezníky, například v pražské Holešovické tržnici u firmy Maso-Profit. Nejjednodušším řešením je ale požádat svého řezníka, aby je pro vás přivezl z velkoobchodu. My je takhle kupujeme u pana Kšány v Praze na Břevnově.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...