Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 sáčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5466 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 838 g
Tuky 202 g
Vláknina 278 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený masala chai je sice prastarým tradičním indickým nápojem (ze směsi koření, čaje a mléka), ale zároveň plně vyhovuje momentálním trendům ochucování nápojů zajímavými a zdravými přírodními přísadami. Směs koření a čaje však můžete využít i při pečení! Kromě vlastnoručně připravené směsi chai můžete při přípravě použít i kupovanou. 

Související recepty

Suroviny

badyán 4 ks
hvězdičky
8 tobolka
kardamon semínka vykoupaná
skořice 2 svitky
hřebíček 8 ks
muškátový oříšek 1 ČL
čerstvě nastrouhaný
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozpůlený, nakrájený na 3 cm kousky
čaj 20 g
černý, sypaný

1 Umelte společně badyán, kardamom, skořici, hřebíček, muškátový oříšek, vanilku a čaj pomocí výkonného mixéru. Připravenou směs rozdělte na 4 porce a ty vložte do čajových sáčků vyrobených ze čtverečků mušelínu, nebo ji můžete použít do našich dezertů.

NĚCO NAVÍC
Lepší je směs čerstvě umlít, ale pokud nemáte dostatečně výkonný mixér, lze směs připravit ze 3/4 lžičky mletého badyánu, 3/4 lžičky mletého kardamomu, 1,5 lžičky mleté skořice, 3/4 lžičky mletého hřebíčku, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, semínek vyškrábnutých z 1 vanilkového lusku a jemně mletého sypaného černého čaje. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit