0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3 / 5. Počet hodnocení: 23
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 sáčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3804 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 559 g
Tuky 150 g
Vláknina 278 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený masala chai je sice prastarým tradičním indickým nápojem (ze směsi koření, čaje a mléka), ale zároveň plně vyhovuje momentálním trendům ochucování nápojů zajímavými a zdravými přírodními přísadami. Směs koření a čaje však můžete využít i při pečení! Kromě vlastnoručně připravené směsi chai můžete při přípravě použít i kupovanou. 

Suroviny

badyán 4 hvězdičky
kardamom 8 tobolka
skořice 2 svitky
hřebíček 8 ks
muškátový oříšek 1 ČL
čerstvě nastrouhaný
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozpůlený, nakrájený na 3 cm kousky
čaj 20 g
černý, sypaný

1 Umelte společně badyán, kardamom, skořici, hřebíček, muškátový oříšek, vanilku a čaj pomocí výkonného mixéru.

2 Připravenou směs rozdělte na 4 porce a ty vložte do čajových sáčků vyrobených ze čtverečků mušelínu, nebo ji můžete použít do našich dezertů.

NĚCO NAVÍC
Lepší je směs čerstvě umlít, ale pokud nemáte dostatečně výkonný mixér, lze směs připravit ze 3/4 lžičky mletého badyánu, 3/4 lžičky mletého kardamomu, 1,5 lžičky mleté skořice, 3/4 lžičky mletého hřebíčku, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, semínek vyškrábnutých z 1 vanilkového lusku a jemně mletého sypaného černého čaje. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit