Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 33
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 sáčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3804 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 559 g
Tuky 150 g
Vláknina 278 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený masala chai je sice prastarým tradičním indickým nápojem (ze směsi koření, čaje a mléka), ale zároveň plně vyhovuje momentálním trendům ochucování nápojů zajímavými a zdravými přírodními přísadami. Směs koření a čaje však můžete využít i při pečení! Kromě vlastnoručně připravené směsi chai můžete při přípravě použít i kupovanou. 

Suroviny

badyán 4 hvězdičky
kardamom 8 tobolka
skořice 2 svitky
čerstvě nastrouhaný
podélně rozpůlený, nakrájený na 3 cm kousky
čaj 20 g
černý, sypaný

Postup

1

Umelte společně badyán, kardamom, skořici, hřebíček, muškátový oříšek, vanilku a čaj pomocí výkonného mixéru.

2

Připravenou směs rozdělte na 4 porce a ty vložte do čajových sáčků vyrobených ze čtverečků mušelínu, nebo ji můžete použít do našich dezertů.

NĚCO NAVÍC
Lepší je směs čerstvě umlít, ale pokud nemáte dostatečně výkonný mixér, lze směs připravit ze 3/4 lžičky mletého badyánu, 3/4 lžičky mletého kardamomu, 1,5 lžičky mleté skořice, 3/4 lžičky mletého hřebíčku, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, semínek vyškrábnutých z 1 vanilkového lusku a jemně mletého sypaného černého čaje. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...