Mramorová chai bábovka s javorovým sirupem

Mramorová chai bábovka s javorovým sirupem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5891 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 648 g
Tuky 303 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně linoucí se z trouby je naprosto neodolatelná... Vydržet než bábovka vychladne je vskutku nadlidský výkon!

Související recepty

Směs chai

Oblíbený masala chai je sice prastarým tradičním i...

Suroviny

máslo 250 g
rozpuštěné a trocha na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání mouky
mouka pšeničná hladká 375 g
kypřicí prášek do pečiva 1
krupicový cukr 250 g
vejce 4 ks
mléko 375 ml
javorový sirup 60 ml
k podávání
Na chai drobenku
1 PL
směs chai
mouka pšeničná hladká 75 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
třtinový cukr 2 PL
tmavý
máslo 40 g
rozpuštěné a zchladlé
1.5 ČL
koření mixed spice lze nahradit perníkovým kořením

1 Troubu předehřejte na 160°C. Vymažte bábovkovou formu máslem a vysypte hrubou moukou.

2 Na chai drobenku: do misky nasypte chai směs, mouku, prášek do pečiva, cukr, máslo a koření mixed spice a promněte prsty do konzistence drobenky.

3 Do velké mísy prosejte mouku a prášek do pečiva, přidejte cukr, vejce, mléko a máslo a šlehejte, dokud těsto není hladké. Rovnoměrně posypte těsto chai drobenkou a opravdu lehce promíchejte stěrkou, jen aby vznikl mramorový efekt. Potom nalijte do formy. 

4 Vložte do trouby a pečte 75 minut, nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde suchá. Nechte 15 minut chladnout ve formě na mřížce a poté vyklopte. Nechte bábovku ještě trochu zchladnout a podávejte vlažnou (nebo úplně vychladlou), nakrájenou na dílky a politou ohřátým javorovým sirupem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit