Vůně linoucí se z trouby je naprosto neodolatelná... Vydržet než bábovka vychladne je vskutku nadlidský výkon!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160°C. Vymažte bábovkovou formu máslem a vysypte hrubou moukou.
Na chai drobenku: do misky nasypte chai směs, mouku, prášek do pečiva, cukr, máslo a koření mixed spice a promněte prsty do konzistence drobenky.
Do velké mísy prosejte mouku a prášek do pečiva, přidejte cukr, vejce, mléko a máslo a šlehejte, dokud těsto není hladké. Rovnoměrně posypte těsto chai drobenkou a opravdu lehce promíchejte stěrkou, jen aby vznikl mramorový efekt. Potom nalijte do formy.
Vložte do trouby a pečte 75 minut, nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde suchá. Nechte 15 minut chladnout ve formě na mřížce a poté vyklopte. Nechte bábovku ještě trochu zchladnout a podávejte vlažnou (nebo úplně vychladlou), nakrájenou na dílky a politou ohřátým javorovým sirupem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů )