0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mramorová chai bábovka s javorovým sirupem

Mramorová chai bábovka s javorovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mramorová chai bábovka s javorovým sirupem

4 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5887 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 646 g
Tuky 303 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně linoucí se z trouby je naprosto neodolatelná... Vydržet než bábovka vychladne je vskutku nadlidský výkon!

Suroviny

máslo 250 g
rozpuštěné + trocha na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
mouka pšeničná hladká 375 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
krupicový cukr 250 g
vejce 4 ks
mléko 375 ml
javorový sirup 60 ml
k podávání
Na chai drobenku
koření 1 PL
směs chai
mouka pšeničná hladká 75 g
kypřicí prášek do pečiva 0.25 ČL
třtinový cukr 2 PL
tmavý
máslo 40 g
rozpuštěné a zchladlé
mixed spice 1.5 ČL
prodává např. Marks & Spencer, lze nahradit perníkovým kořením

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C. Vymažte bábovkovou formu máslem a vysypte hrubou moukou.

2

Na chai drobenku: do misky nasypte chai směs, mouku, prášek do pečiva, cukr, máslo a koření mixed spice a promněte prsty do konzistence drobenky.

3

Do velké mísy prosejte mouku a prášek do pečiva, přidejte cukr, vejce, mléko a máslo a šlehejte, dokud těsto není hladké. Rovnoměrně posypte těsto chai drobenkou a opravdu lehce promíchejte stěrkou, jen aby vznikl mramorový efekt. Potom nalijte do formy. 

4

Vložte do trouby a pečte 75 minut, nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde suchá. Nechte 15 minut chladnout ve formě na mřížce a poté vyklopte. Nechte bábovku ještě trochu zchladnout a podávejte vlažnou (nebo úplně vychladlou), nakrájenou na dílky a politou ohřátým javorovým sirupem. 

Související články

Dokonale vyklopená bábovka. Ale jak toho dosáhnout?
  • Zajímavosti

Dokonale vyklopená bábovka. Ale jak toho dosáhnout?

Propagace značky Kulina.Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.Není potřeba se trápit s Vaší starou formou na bábovku. Pořiďte si v internetovém obchodě Kulina.cz novou špičkovou formu ze série LA FORME Plus německé...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit