Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šneci s ořechy a rumovou polevou

Dokonalá sladkost k odpolední kávě! Šneci z bramborového těsta vydrží dlouho vláční, ale než to stačíte ověřit, budou pryč...

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    NA NÁPLŇ

    • 200g vlašských ořechů
    • 100g moučkového cukru
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 260ml mléka
    • 2 lžíce rumu tuzemáku
    • 3 lžíce meruňkového džemu

    NA POLEVU

    • 100g moučkového cukru
    • cca 2 lžíce rumu tuzemáku 

Příprava jídla

1 Na náplň smíchejte mleté ořechy s oběma cukry. Mléko přiveďte k varu, přidejte rum, ořechovou směs a džem a promíchejte. Vypněte a nechte zchladnout.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto na pomoučněném válu vyválejte na tloušťku asi 1cm a potřete ho rovnoměrně ořechovou náplní. Srolujte a nakrájejte na zhruba 2cm silné plátky. Vzniklé šneky rozložte řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 30 minut dozlatova.

3 Na polevu dejte do misky cukr, přilijte rum a vařečkou utřete dohladka. Polevou přelijte upečené šneky a nechte zaschnout. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bramborové těsto

Povidlové taštičky sypané perníkem & tvarohový krém

Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem

Bramborové koblížky s dušenými jablky

REKLAMA

Přidat komentář