Kanelbullar – báječně kořeněná skořicová rolka s křupavými cukrovými krystalky si vás získá na první zakousnutí! O svůj recept na skořicoví šneky se s námi podělila Kristina Hrubá. A je báječný!
Suroviny
Postup
Ve velké míse smíchejte máslo, cukr, sůl a kardamom.
Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné, odstavte a rozdrobte do něj droždí. Míchejte, aby se rozpustilo, a pak mléko nalijte do máslové směsi.
Přidejte po částech mouku a zpracujte na mírně lepivé těsto. Mouku přidávejte opatrně, když jí dáte moc, bude pečivo příliš vysušené. Ideální konzistence je, když se těsto ještě maličko lepí na prsty.
Hotové těsto nechte zakryté na teplém místě kynout 45–60 minut.
Mezitím v hrnci rozpusťte máslo na náplň a přidejte oba cukry, skořici a kardamom.
Těsto rozdělte na poloviny. Z jedné vyválejte plát zhruba 40 x 50 cm velký a rozetřete na něj polovinu náplně (je-li příliš tekutá, nechte ji chvíli zatuhnout v lednici).
Srolujte do ruličky, nakrájejte na zhruba 2–3 cm vysoké špalíčky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.
Zopakujte se zbylým těstem a náplní. Nechte všechny skořicoví šneky kynout ještě půl hodiny.
Troubu předehřejte na 220 °C. Potřete šnečky vajíčkem a posypejte cukrem.
Pečte asi 15–20 minut.