Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicoví šneci kanelbullar
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 75
Do 50 minut Snadné Na 30-35 šneků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7257 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 786 g
Tuky 363 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kanelbullar – báječně kořeněná skořicová rolka s křupavými cukrovými krystalky si vás získá na první zakousnutí! O svůj recept na skořicoví šneky se s námi podělila Kristina Hrubá. A je báječný!

Související recepty

Suroviny

máslo 150 g
změklé
sůl ½ ČL
kardamom 2 ČL
mletý
mléko 500 ml
droždí čerstvé 50 g
Na náplň
máslo 225 g
vrchovaté
kardamom 1 ČL
mletý, zarovnaná lžička
Na dokončení
vejce 2 ks
prošlehaná, na potření
cukr
hrubý/perlový na posypání

Postup

1

Ve velké míse smíchejte máslo, cukr, sůl a kardamom.

2

Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné, odstavte a rozdrobte do něj droždí. Míchejte, aby se rozpustilo, a pak mléko nalijte do máslové směsi.

3

Přidejte po částech mouku a zpracujte na mírně lepivé těsto. Mouku přidávejte opatrně, když jí dáte moc, bude pečivo příliš vysušené. Ideální konzistence je, když se těsto ještě maličko lepí na prsty.

4

Hotové těsto nechte zakryté na teplém místě kynout 45–60 minut.

5

Mezitím v hrnci rozpusťte máslo na náplň a přidejte oba cukry, skořici a kardamom.

6

Těsto rozdělte na poloviny. Z jedné vyválejte plát zhruba 40 x 50 cm velký a rozetřete na něj polovinu náplně (je-li příliš tekutá, nechte ji chvíli zatuhnout v lednici).

7

Srolujte do ruličky, nakrájejte na zhruba 2–3 cm vysoké špalíčky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.

8

Zopakujte se zbylým těstem a náplní. Nechte všechny skořicoví šneky kynout ještě půl hodiny.

9

Troubu předehřejte na 220 °C. Potřete šnečky vajíčkem a posypejte cukrem. 

10

Pečte asi 15–20 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...