0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skořicoví šneci kanelbullar

Skořicoví šneci
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skořicoví šneci kanelbullar

3.9 / 5. Počet hodnocení: 53
Do 30 minut Snadné Na 30-35 šneků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7397 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 812 g
Tuky 364 g
Vláknina 128 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kanelbullar - báječně kořeněná skořicová rolka s křupavými cukrovými krystalky si vás získá na první zakousnutí! O svůj recept se s námi podělila Kristina Hrubá. 

Suroviny

máslo 150 g
změklé
krupicový cukr 90 g
sůl ½ ČL
kardamom 2 ČL
mletý
mléko 500 ml
droždí čerstvé 50 g
mouka pšeničná hladká 840 g
Na náplň
máslo 225 g
krupicový cukr 135 g
vanilkový cukr 1 ČL
skořice 3 PL
kardamom 1 ČL
mletý
Na dokončení
vejce 2 ks
prošlehaná + na potření
cukr
hrubý/perlový na posypání

Postup

1

Ve velké míse smíchejte máslo, cukr, sůl a kardamom.

2

Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné, odstavte a rozdrobte do něj droždí. Míchejte, aby se rozpustilo, a pak mléko nalijte do máslové směsi.

3

Přidejte po částech mouku a zpracujte na mírně lepivé těsto. Mouku přidávejte opatrně, když jí dáte moc, bude pečivo příliš vysušené. Ideální konzistence je, když se těsto ještě maličko lepí na prsty.

4

Hotové těsto nechte zakryté na teplém místě kynout 45–60 minut.

5

Mezitím v hrnci rozpusťte máslo na náplň a přidejte oba cukry, skořici a kardamom.

6

Těsto rozdělte na poloviny. Z jedné vyválejte plát zhruba 40x50cm velký a rozetřete na něj polovinu náplně (je-li příliš tekutá, nechte ji chvíli zatuhnout v lednici).

7

Srolujte do ruličky, nakrájejte na zhruba 2–3cm vysoké špalíčky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.

8

Zopakujte se zbylým těstem a náplní. Nechte všechny šnečky kynout ještě půl hodiny.

9

Troubu předehřejte na 220°C. Potřete šnečky vajíčkem a posypejte cukrem. 

10

Pečte asi 15–20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč