Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicoví šneci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 71
Do 30 minut Snadné Na 30-35 šneků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7397 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 812 g
Tuky 364 g
Vláknina 128 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kanelbullar - báječně kořeněná skořicová rolka s křupavými cukrovými krystalky si vás získá na první zakousnutí! O svůj recept se s námi podělila Kristina Hrubá. 

Suroviny

máslo 150 g
změklé
sůl ½ ČL
kardamom 2 ČL
mletý
mléko 500 ml
droždí čerstvé 50 g
Na náplň
máslo 225 g
kardamom 1 ČL
mletý
Na dokončení
vejce 2 ks
prošlehaná + na potření
cukr
hrubý/perlový na posypání

Postup

1

Ve velké míse smíchejte máslo, cukr, sůl a kardamom.

2

Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné, odstavte a rozdrobte do něj droždí. Míchejte, aby se rozpustilo, a pak mléko nalijte do máslové směsi.

3

Přidejte po částech mouku a zpracujte na mírně lepivé těsto. Mouku přidávejte opatrně, když jí dáte moc, bude pečivo příliš vysušené. Ideální konzistence je, když se těsto ještě maličko lepí na prsty.

4

Hotové těsto nechte zakryté na teplém místě kynout 45–60 minut.

5

Mezitím v hrnci rozpusťte máslo na náplň a přidejte oba cukry, skořici a kardamom.

6

Těsto rozdělte na poloviny. Z jedné vyválejte plát zhruba 40x50cm velký a rozetřete na něj polovinu náplně (je-li příliš tekutá, nechte ji chvíli zatuhnout v lednici).

7

Srolujte do ruličky, nakrájejte na zhruba 2–3cm vysoké špalíčky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.

8

Zopakujte se zbylým těstem a náplní. Nechte všechny šnečky kynout ještě půl hodiny.

9

Troubu předehřejte na 220°C. Potřete šnečky vajíčkem a posypejte cukrem. 

10

Pečte asi 15–20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín