Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jistebnické šneky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 41
Do hodiny Velmi snadné na cca 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3736 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 248 g
Tuky 271 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kromě silvestra tyhle lahodné syté slané sušenky oceníte také na pikniku.

Suroviny

mléko 100 ml
máslo 125 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
sůl 1 ČL
na potření
jádra na ozdobu
Na náplň
máslo 125 g
změklé
strouhaná
drcený

Postup

1

Suroviny na těsto až po lžičku cukru zpracujte a z těsta vyválejte dva tenké pláty.

2

Smíchejte suroviny na náplň, potřete jimi vyválené pláty, ty pak smotejte natěsno jako roládu a uložte minimálně na dvě hodiny do chladničky.

3

Pak z rolád nakrájejte asi centimetr silná kolečka, poskládejte je s dostatečným odstupem na plechy vyložené pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a doprostřed každého kolečka položte půlku vlašského ořechu.

4

Pečte v troubě zahřáté na 170–200 °C dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Pokud by vám niva (můžete použít i jiný sýr s modrou plísní) připadala moc suchá, zakapejte ji smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...