3.8 / 5. Počet hodnocení: 32
Do hodiny na cca 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3776 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 258 g
Tuky 271 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kromě silvestra tyhle lahodné syté slané sušenky oceníte také na pikniku.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 300 g
mléko 100 ml
máslo 125 g
kypřicí prášek do pečiva 1
do pečiva
sůl 1 ČL
krupicový cukr 1 ČL
vejce
na potření
vlašské ořechy
jádra na ozdobu
Na náplň
máslo 125 g
změklé
sýr s modrou plísní 200 g
strouhaná
paprika sladká
mleté + drcený kmín

1 Suroviny na těsto až po lžičku cukru zpracujte a z těsta vyválejte dva tenké pláty. Smíchejte suroviny na náplň, potřete jimi vyválené pláty, ty pak smotejte natěsno jako roládu a uložte minimálně na dvě hodiny do chladničky. Pak z rolád nakrájejte asi centimetr silná kolečka, poskládejte je s dostatečným odstupem na plechy vyložené pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a doprostřed každého kolečka položte půlku vlašského ořechu. Pečte v troubě zahřáté na 170–200 °C dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Pokud by vám niva (můžete použít i jiný sýr s modrou plísní) připadala moc suchá, zakapejte ji smetanou.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit