0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jistebnické šneky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 33
Do hodiny Velmi snadné na cca 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3736 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 248 g
Tuky 271 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kromě silvestra tyhle lahodné syté slané sušenky oceníte také na pikniku.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 300 g
mléko 100 ml
máslo 125 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
sůl 1 ČL
krupicový cukr 1 ČL
vejce
na potření
vlašské ořechy
jádra na ozdobu
Na náplň
máslo 125 g
změklé
sýr s modrou plísní 200 g
strouhaná
paprika mletá sladká
mletá
kmín
drcený

1 Suroviny na těsto až po lžičku cukru zpracujte a z těsta vyválejte dva tenké pláty.

2 Smíchejte suroviny na náplň, potřete jimi vyválené pláty, ty pak smotejte natěsno jako roládu a uložte minimálně na dvě hodiny do chladničky.

3 Pak z rolád nakrájejte asi centimetr silná kolečka, poskládejte je s dostatečným odstupem na plechy vyložené pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a doprostřed každého kolečka položte půlku vlašského ořechu.

4 Pečte v troubě zahřáté na 170–200 °C dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Pokud by vám niva (můžete použít i jiný sýr s modrou plísní) připadala moc suchá, zakapejte ji smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit