0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Soba nudle s krevetami v tempuře

Soba nudle s krevetami v tempuře
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Soba nudle s krevetami v tempuře

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3592 kcal
Bílkoviny 297 g
Sacharidy 467 g
Tuky 32 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční asijské pohankové nudle nepotřebují složitý doprovod, vsaďte třeba na krevety v křupavém těstíčku.

Suroviny

nudle soba 400 g
vývar kuřecí 1.5 l
nebo vývar daši
japonské víno mirin 3 PL
1 minutu převařené
sójová omáčka tmavá 3 PL
mouka pšeničná hladká 100 g
+ na obalení
škrob 2 PL
kukuřičný
jedlá soda 1 ČL
vejce 1 ks
voda 240 ml
ledová
rostlinný olej
na smažení
krevety 8 ks
velké, zbavené krunýře, očištěné, ocásek ponechaný
jarní cibulka 2 ks
nakrájená natenko
řasa nori 0.5 plátku
natrhaná na malé kousky
sezamová semínka 1 ČL
opečených nasucho

Postup

1

Nudle uvařte dle návodu na obalu al dente, tedy na skus. Propláchněte je ledovou vodou a nechte okapat. 

2

V pánvi přiveďte k varu vývar, mirin a sójovou omáčku. 

3

Promíchejte mouku, škrob a jedlou sodu. V misce prošlehejte vejce a ledovou vodu, přidejte třetinu moučné směsi a jemně promíchejte. Přidejte další třetinu, opět promíchejte a nakonec vsypte zbylou moučnou směs. Jen zlehka promíchejte, směs nemá být hladká, naopak! 

4

Hrnec nebo pánev naplňte z 1/3 olejem a rozpalte jej na 180 °C. Krevety obalte v mouce, poté je smočte v těstíčku a vhoďte do oleje. Smažte 1–2 minuty dozlatova. Smažte je po částech, tak vám teplota oleje neklesne a udržíte si jej horký. Krevety dejte na papírovou utěrku okapat. 

5

Soba nudle rozdělte do 4 misek, přilijte ochucený vývar a navrch dejte 2 krevety v tempuře. Přidejte jarní cibulku, posypte řasou nori a sezamovými semínky.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbylo těstíčko, můžete jej po částech pomalu vlít do horkého oleje, vzniknou skvělé křupinky, které lze podávat k soba nudlím. 

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit