Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Soba nudle s krevetami v tempuře
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3592 kcal
Bílkoviny 297 g
Sacharidy 467 g
Tuky 32 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční asijské pohankové nudle nepotřebují složitý doprovod, vsaďte třeba na krevety v křupavém těstíčku.

Suroviny

nudle soba 400 g
vývar kuřecí 1,5 l
nebo vývar daši
1 minutu převařené
sójová omáčka tmavá 3 PL
+ na obalení
škrob 2 PL
kukuřičný
vejce 1 ks
voda 240 ml
ledová
rostlinný olej
na smažení
krevety 8 ks
velké, zbavené krunýře, očištěné, ocásek ponechaný
jarní cibulka 2 ks
nakrájená natenko
řasa nori ½ plátku
natrhaná na malé kousky
sezamová semínka 1 ČL
opečených nasucho

Postup

1

Nudle uvařte dle návodu na obalu al dente, tedy na skus. Propláchněte je ledovou vodou a nechte okapat. 

2

V pánvi přiveďte k varu vývar, mirin a sójovou omáčku. 

3

Promíchejte mouku, škrob a jedlou sodu. V misce prošlehejte vejce a ledovou vodu, přidejte třetinu moučné směsi a jemně promíchejte. Přidejte další třetinu, opět promíchejte a nakonec vsypte zbylou moučnou směs. Jen zlehka promíchejte, směs nemá být hladká, naopak! 

4

Hrnec nebo pánev naplňte z 1/3 olejem a rozpalte jej na 180 °C. Krevety obalte v mouce, poté je smočte v těstíčku a vhoďte do oleje. Smažte 1–2 minuty dozlatova. Smažte je po částech, tak vám teplota oleje neklesne a udržíte si jej horký. Krevety dejte na papírovou utěrku okapat. 

5

Soba nudle rozdělte do 4 misek, přilijte ochucený vývar a navrch dejte 2 krevety v tempuře. Přidejte jarní cibulku, posypte řasou nori a sezamovými semínky.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbylo těstíčko, můžete jej po částech pomalu vlít do horkého oleje, vzniknou skvělé křupinky, které lze podávat k soba nudlím. 

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...