Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Soba nudle s krevetami v tempuře
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3592 kcal
Bílkoviny 297 g
Sacharidy 467 g
Tuky 32 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční asijské pohankové nudle nepotřebují složitý doprovod, vsaďte třeba na krevety v křupavém těstíčku.

Suroviny

nudle soba 400 g
vývar kuřecí 1,5 l
nebo vývar daši
1 minutu převařené
sójová omáčka tmavá 3 PL
+ na obalení
škrob 2 PL
kukuřičný
vejce 1 ks
voda 240 ml
ledová
rostlinný olej
na smažení
krevety 8 ks
velké, zbavené krunýře, očištěné, ocásek ponechaný
jarní cibulka 2 ks
nakrájená natenko
řasa nori ½ plátku
natrhaná na malé kousky
sezamová semínka 1 ČL
opečených nasucho

Postup

1

Nudle uvařte dle návodu na obalu al dente, tedy na skus. Propláchněte je ledovou vodou a nechte okapat. 

2

V pánvi přiveďte k varu vývar, mirin a sójovou omáčku. 

3

Promíchejte mouku, škrob a jedlou sodu. V misce prošlehejte vejce a ledovou vodu, přidejte třetinu moučné směsi a jemně promíchejte. Přidejte další třetinu, opět promíchejte a nakonec vsypte zbylou moučnou směs. Jen zlehka promíchejte, směs nemá být hladká, naopak! 

4

Hrnec nebo pánev naplňte z 1/3 olejem a rozpalte jej na 180 °C. Krevety obalte v mouce, poté je smočte v těstíčku a vhoďte do oleje. Smažte 1–2 minuty dozlatova. Smažte je po částech, tak vám teplota oleje neklesne a udržíte si jej horký. Krevety dejte na papírovou utěrku okapat. 

5

Soba nudle rozdělte do 4 misek, přilijte ochucený vývar a navrch dejte 2 krevety v tempuře. Přidejte jarní cibulku, posypte řasou nori a sezamovými semínky.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbylo těstíčko, můžete jej po částech pomalu vlít do horkého oleje, vzniknou skvělé křupinky, které lze podávat k soba nudlím. 

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč