
Špagety s arašídovou omáčkou a lososem
Těstoviny v thajském stylu, ovšem trochu zjednodušené. A proč se shánět se speciálními asijskými nudlemi, když skvěle poslouží i úplně obyčejné špagety?
Vydání: 2019/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 300 g špaget
- sůl
- 4 filety z lososa
- 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
- 1 žlutá paprika, na nudličky
- hrst červeného zelí, najemno
- velká hrst koriandru, lístky nasekané nahrubo + další k podávání
- 1 jarní cibulka, na šikmá kolečka
- 1/2 hrnku křupavého burákového másla
- šťáva ze 2 limet
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1–2 lžíce srirachy (nebo chilli vloček či jiné pálivé omáčky)
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 1 stroužek česneku, utřený
NA OMÁČKU
Příprava jídla
1 Všechny ingredience na omáčku důkladně prošlehejte v misce a odložte.
2 Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě. Hlídejte, aby byly al dente.
3 Filety z lososa osolte a opečte na pánvi.
4 Vodu z těstovin slijte, ale trochu jí uchovejte v hrnci. Do hrnce přilijte omáčku a promíchejte. Nakonec vmíchejte obě papriky, zelí a koriandr. Podávejte s filety lososa, zdobené koriandrem.
Přidat komentář