Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mejadra

Je to to nejjednodušší jídlo, které večer můžete uvařit, zvláště když si předvaříte čočku nebo použijete napařovanou z konzervy. Kouzlo mejadry spočívá v koření a velké spoustě smažené cibulky, která jídlu dodá na šťavnatosti a chuti.

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Rýže

Ingredience

    • 1 hrnek čočky – zelené nebo hnědé
    • 3 větší cibule, rozčtvrcené, nakrájené na plátky a ty rozebrané na proužky
    • rostlinný olej
    • 2 lžičky římského kmínu
    • 1 a 1/2 lžičky koriandrových semínek
    • 1 hrnek rýže basmati
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1/2 lžičky mleté kurkumy
    • 1 a 1/2 lžičky kuliček nového koření 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
    • 1 lžička krupicového cukru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst nasekané hladkolisté petržele klínky citronu k podávání

Příprava jídla

1 Čočku uvařte podle návodu na obalu, měla by být lehce nedovařená. Slijte ji a dejte stranou. Můžete ji uvařit i den předem.

2 V malé pánvi nebo rendlíku rozpalte olej (měla by ho být vyšší vrstva) a po částech v něm usmažte cibuli dokřupava a dozlatova. Můžete ji nechat okapat na papírové utěrce (ale není to nutné).

Ve větší pánvi nasucho opražte kmín a koriandr, aby se koření rozvonělo. Přidejte rýži, olivový olej, kurkumu, nové koření, skořici, cukr, osolte a opepřete. Promíchejte, přisypte čočku, podlijte 400 ml vody a přiveďte k varu, pak ztlumte lehce pla- men, přiklopte a nechte 15 minut vařit.

4 Sejměte z plotny a přiklopené nechte ještě 10 minut dojít. Do rýže vmíchejte polovinu smažené cibulky, rozdělte do misek, posypte zbylou smaženou cibulkou a petrželkou a podávejte s klínky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvová polévka s červenou čočkou

Špagety s arašídovou omáčkou a lososem

Asijský Sloppy Joe

Šavarma z plechu

Přidat komentář