Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špecle se sýrem a trojí cibulkou

Pro opravdové milovníky cibule, kteří vědí, že je v ní spousta vitaminů a že jí nikdy není dost!

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–3 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ zapečení
PT30M
Vaření 0:30
Těstoviny

Ingredience

    • 4 lžíce másla + trochu navíc na vymazání
    • 2 střední cibule, nakrájené na kolečka
    • 500 g hotových chlazených špeclí
    • 280 g sýra Emmentaler, nastrouhaného nahrubo
    • hrst jarní cibulky, nakrájené na jemná kolečka
    • 2 hrsti hotové smažené cibulky

Příprava jídla

1 Na středním ohni rozehřejte máslo a na něm pomalu opékejte a občas promíchejte cibuli, až zkaramelizuje dohněda a zcela změkne, trvá to asi 30 minut. Pak dejte zkaramelizovanou cibuli stranou.

2 Mezitím ve vroucí vodě podle návodu na obalu uvařte špecle a slijte je.

3 Troubu rozehřejte na 180°C.

4 Zapékací nádobu vymažte máslem a nasypte do ní špecle. Přidejte polovinu zkaramelizované cibule a polovinu sýra a společně promíchejte. Navrch špeclí nasypte zbytek sýra a karamelizované cibule a dejte zapéct na asi 10–15 minut, dokud se sýr nerozteče. Hotové špecle posypte jarní i smaženou cibulkou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hustá kapustová polévka z údolí Aosty

Toust à la tartiflette

Pozdrav z hor

REKLAMA

Přidat komentář