0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenátová hnízda

Špenátová hnízda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenátová hnízda

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3959 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 164 g
Tuky 304 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi elegantní předkrm nebo vydatná příloha. Rozhodně kupte listový špenát, výsledek je pak mnohem lepší a chutnější!

Suroviny

mražený listový špenát 600 g
nebo čerstvý
sůl
česnek 2 stroužky
prolisovaný
olivový olej 4 PL
+ na vytření misek a pokapání
cibule 1 ks
najemno
sušená rajčata 8 ks
v oleji
olej ze sušených rajčat 4 PL
artyčok 4 ks
konzervovaný
pepř mletý
čerstvě mletý
provensálské koření 1 PL
piniové oříšky 50 g
sýr 150 g
Pont-l’Évêque

1 Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a osolte, nebo ho na chvíli ponořte do horké osolené vody a přebytečnou tekutinu vymačkejte. Čerstvý špenát spařte horkou vodou, vyždímejte a osolte. Přimíchejte česnek.

2 Rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; po chvíli přidejte sušená rajčata a artyčoky. Osolte, opepřete a přidejte bylinky, piniové oříšky i olej z rajčat.

3 Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Čtyři malé zapékací misky vytřete olejem a rozdělte do nich špenát. Navrch dejte rajčatovou směs a sýr nakrájený na tenké plátky. Pokapejte olejem a zapékejte patnáct až dvacet minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit