Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Špenátová hnízda

Špenátová hnízda

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3158 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 98 g
Tuky 273 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi elegantní předkrm nebo vydatná příloha. Rozhodně kupte listový špenát, výsledek je pak mnohem lepší a chutnější!

Suroviny

600 g
listový špenát mražený nebo čerstvý
sůl
česnek 2 stroužky
prolisovaný
olivový olej 4 PL
olivový olej
na vytření misek a pokapání
cibule 1 ks
najemno
sušená rajčata 8 ks
olej ze sušených rajčat 4 PL
4 ks
konzervované artyčoky
pepř mletý
čerstvě mletý
1 PL
provensálské byliny
piniové oříšky 50 g
150 g
sýr Pont-l’Évêque

1 Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a osolte, nebo ho na chvíli ponořte do horké osolené vody a přebytečnou tekutinu vymačkejte. Čerstvý špenát spařte horkou vodou, vyždímejte a osolte. Přimíchejte česnek.

2 Rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; po chvíli přidejte sušená rajčata a artyčoky. Osolte, opepřete a přidejte bylinky, piniové oříšky i olej z rajčat.

3 Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Čtyři malé zapékací misky vytřete olejem a rozdělte do nich špenát. Navrch dejte rajčatovou směs a sýr nakrájený na tenké plátky. Pokapejte olejem a zapékejte patnáct až dvacet minut.

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit