Nenápadné, ale skvělé jídlo ve stylu co dům dal, špenát můžete totiž použít nejen čerstvý, ale i ten, co máte v mrazáku, a stejně jako cizrnu do něj uplatníte i třeba fazole – kombinacím se tady meze nekladou!
Suroviny
Postup
V hrnci na středním ohni rozehřejte tuk. Vsypte cibuli a opékejte dosklovita. Pak přidejte česnek a opékejte ještě asi půl minuty, aby se rozvoněl. Vložte rajčata a prohřívejte je 3–4 minuty, aby změkla. Pak vsypte rýži a koření podle chuti, pár minut duste/opékejte. Vlijte vývar, osolte a opepřete, přiklopte a přiveďte k varu.
Vařte asi 15–20 minut (podle návodu na obalu rýže), asi 5 minut před koncem vmíchejte cizrnu a 2 minuty před koncem i špenát. Podle chuti dosolte a dopepřete. Podávejte posypané bylinkami a nahrubo nasekanými ořechy, doplněné klínky citro- nu a bílým jogurtem podle chuti.