Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátová rýže z 1 hrnce
Špenátová rýže z 1 hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenátová rýže z 1 hrnce

4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Na 2–3 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2681 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 411 g
Tuky 46 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadné, ale skvělé jídlo ve stylu co dům dal, špenát můžete totiž použít nejen čerstvý, ale i ten, co máte v mrazáku, a stejně jako cizrnu do něj uplatníte i třeba fazole – kombinacím se tady meze nekladou!

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nebo ghí
nakrájená na kostičky
česnek 3 stroužky
nadrobno
nakrájená na kostičky
rýže dlouhozrnná 200 g
propláchnutá a scezená
kari koření 2 ČL
vývar zeleninový 500 ml
nebo kuřecí
sůl
pepř
čerstvě mletý
cizrna 1 konzerva
400 g, cizrna scezená a propláchnutá
K podávání
koriandr čerstvý
čerstvý, lze nahradit jinými čerstvými bylinkami
kešú 1 hrst
nebo jiné ořechy či oříšky
klínky

Postup

1

V hrnci na středním ohni rozehřejte tuk. Vsypte cibuli a opékejte dosklovita. Pak přidejte česnek a opékejte ještě asi půl minuty, aby se rozvoněl. Vložte rajčata a prohřívejte je 3–4 minuty, aby změkla. Pak vsypte rýži a koření podle chuti, pár minut duste/opékejte. Vlijte vývar, osolte a opepřete, přiklopte a přiveďte k varu.

2

Vařte asi 15–20 minut (podle návodu na obalu rýže), asi 5 minut před koncem vmíchejte cizrnu a 2 minuty před koncem i špenát. Podle chuti dosolte a dopepřete. Podávejte posypané bylinkami a nahrubo nasekanými ořechy, doplněné klínky citro- nu a bílým jogurtem podle chuti.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín